En fredag i Linnebäck

1 mar

Det blir inte alltid som man tänkt sig i livet. Ibland kan det vara bra och ibland mindre bra. Just idag tror jag det blev rätt okay.

Mackan i Linnebäck
Mackan i Linnebäck

Jag tänkte städa när jag kom efter jobbet men hamnade i stället i Linnebäck. Mina föräldrar skulle dit och kika på lite prylar på Nords. Så jag passade på att följa med för att dokumentera lite av ”byn” Linnebäck.

För er okunniga som skolkade på geografilektionen kan jag meddela att Linnebäck är en liten ort som ligger mellan Kristinehamns och Karlskoga i Värmland. Jag gissar på att det bor 150-170 personer i detta lilla samhälle. Någon mataffär finns här inte. Men man har två stora företag. Det första är nords som är ett byggvaruhus som säljer det mesta om man ska bygga om hemma.

När jag vandrade runt i Linnbäck så såg jag två gamla bussar. Detta måste ju så klart undersökas. Det visade sig at bussarna tillhör Retromix. Detta är ett kombinerat fik med liten butik som har stort fokus på 50-60tals nostalgi. Deras specialitet sägs vara deras räkmackor med handskalade räkor och deras goda hembakta fikabröd. Retro, kitsch och nostalgi är temat på vårt sortiment av prylar. Mysigt ställe som jag gärna återkommer till framåt våren/sommaren.

Pasta carbonara
Pasta carbonara

Väl hemma blev det att fixa till lite fredagskäk. Det blev min pastaspecialté. Pasta carbonara funkar alltid. Så enkelt att slänga ihop och så gott det blev. Kikade sedan på Hela Sveriges fredag! Detta är en ny fredagsunderhållning. Det var lite rörigt men rätt kul ändå. Funkar ju i brist på annat och är helt klart bättre än gladiatorerna på tv4.

Farmen Foto:  tv4.se
Farmen Foto: tv4.se

Sen var man tvungen att kika på fredagsfinalen av Farmen där jag fick se Maria lämna farmen efter en hård tvekamp mot AK. Kan säga att jag grät ju inte precis.

Publicerad: 2013-03-01 23:47:00

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.