En fullträff i Degerforsparken i sommras

31 okt
Strike
Strike

En onsdag i slutet av augusti besökte jag Degerforsparken. Där spelade Strike som jag skulle få uppleva live för första gången. Hade varit inne och lyssnat på deras hemsida och det lät riktigt bra tycke jag om det jag där hörde.

Rullade in i denna fina folkparken. Betalade entrén till Manne som var på sitt sedvanliga glada humör. Dansfolket strömmade till och så även grabbarna i Strike. En sista koll så räknade trumslagaren in till aftonens första dans. ”Den tid vi behöver och Minnenas allé” fick inleda denna dans. I Degerfors spelar banden fyra moderna och en gammaldans. Deras trumslagare hälsade alla välkomna till denna fina folkpark. ”Sommar sol och varma vindar” och ”Oklahoma” i dans nummer två. Så

Tobba och Lennart in acition
Tobba och Lennart in acition
Roland på trummor
Roland på trummor

Efter fyra ”moderna” låtar var det dags för den första gammaldansen för i afton. Som traditionen bjuder eller den oskrivna regeln blev det en schottis. Full fart var det på dansgolvet och många kända glada ansikten bland publiken. Det märks att man har kul på dans här i Degerforsparken.

Strike var för mig en positiv upplevelse. Spelade mycket goa danslåtar. Kul att dom spealade en hel del evergreens och andra ”äldre” låtar som inte alla andra band spelar. Lennart som sjöng merparten av låtarna tillika deras basist hade en mycket fin sångröst som gav en stark profil till orkestern. Detta i kombination med övriga duktiga instrumentalister blev det en mycket musikalisk trevlig kväll. Ska man anmärka på något så var det lite synd att dom inte hade någon som spelade elgitarr. Men dom har ju en riktig äkta basist så det väl väga upp.

Danspublik
Danspublik

Det hela blev en riktig trevlig kväll till en riktigt trevligt gäng från Glada Hudik som funnits sen 2004. Man kan skämt säga att det blir en riktig fullträff. Strike består av: Lennart Brinck på bas och sång, Micke på klaviatur och sång, Tobba Sjöström på gitarr, sax, dragspel och sång och sist men absolut inte minst Roland Jonsson på trummor och sång.

Tobba sjunger
Tobba sjunger
Micke med sin klaviatur
Micke med sin klaviatur
Publicerad: 2014-10-31 18:26:06

admin