En lite tanke från buss

18 jan

busskd14social

Har ni tänkt vad osociala vi är när vi åker buss. Jag lade märke till detta här om dagen då jag klev en i stort sett tom buss vid universitetet i Karlstad.

Jag skulle åka till Stora torget. Han knappt komma in i bussen innan alla eller i stort sett alla var fullt upptagna med sina mobiler och surfplattor. Jösses! Vilken värld vi lever i. Vilket informationsflöde vi har som ständigt strömmar förbi våra ögon och öron.

Jag tar inte upp min mobil utan försöker bara koppla av innan bussen anländer Stora Torget där jag skall stiga av. Den vänliga rösten ropar ut hållplatser som Fagottgatan, Basungatan, Rönndungen, Polhemsgatan och Mårbackagatan.

Bussen stannar vid hållplatserna och tar på och släpper av folk. Men fortfarande är alla helt insjukna i sin osociala värld.

Tänk om folket i stället lade ner sin mobiltelefon och i stället började prata med varandra. Vad mycket trevligare det hade varit att åka buss då. Men jag tror att det är lite av ett storstadsfenomen att vara lite osocial mot sådana man inte känner.

Jag blickar ut genom fönstret och ser bostadshus, pizzerior, frisörer passera förbi. Nästa ”Stora torget” ropas upp. Jag och i stort set alla på bussen skyndar av och ger sig av till andra nya destinationer.

Publicerad: 2014-01-18 16:42:35

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.