En lugn julafton 2012

28 dec
Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Julafton 2012 såg nästan ut som alla andra julaftnar i min familj. Dagen startar med gemensam grötfrukost i matsalen. Riktigt mysigt med lite julmusik på låg volym. I år blev det lite Sanna Nielsen mixat med Hans Martin och Magnus Carlsson.

Sen är det dagsatt förbereda julbordet. En del hade vi påbörjat lite smått dagen innan. Men merparten av innehållet gjorde vi på julafton för att få det så fräscht som möjligt. Julkorv, prinskorv, sylta, rödbetssallad, köttbullar, leverpastej, Janssons frestelse, sill, julskinka och en massa andra läckerheter stod som vanligt på julbordet. Det smakade som vanligt mycket bra.

Halv ett kom bästa brorsan på besök. med sig hade han kassar fyllda med fina klappar. Tack tack för det. Du är en ängel. Även om man varje år har tankar på att inte köpa så mycket julklappar blir det flera kassar ändå på något vis.

I år han vi äta klart lagom till att årets julvärd Sarah Dawn Finer skulle göra den klassiska ritulaen med att tända juleljuset. Hon sltte det med en äran. Hon var en riktigt trevlig julvärd som mycket trevliga inslag och väldigt fin musik.

Sen var det dags för att se på när Kalle och hans vänner önskade God Jul. I år i en något bantad version. Disney hade i år tagit bort två sekvenser från Kalle Ankas julafton. De tecknade figurerna anses spegla stereotypa bilder. En av sekvenserna som klippts bort är den svarta dockan som får ett OK i baken i tomteverkstaden. Nå väl. Det blev ju jul ändå trots dom bortklippta sekundrarna.

Bilder från min julafton
Bilder från min julafton

Efter detta blev det att fortsätta kika på Kan du vissla Johanna? Denna fantastiska film är en svensk kortfilm från 1994 som bygger på en bok med samma namn skriven av Ulf Stark. Filmen utspelas under 1950-talet. Berra önskar sig en morfar – en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en att vissla. Som tur är vet hans vän Ulf var man kan få tag i en – på ålderdomshemmet. Där träffar Berra Nils, som blir hans ”låtsasmorfar”. EN film med otroligt mycket värme och kärlek.

Fler program som lockade denna dag var Karl-Bertil Jonnsons jul, julkonserten ”O helga natt” från Örebro samt långfilmen Svensson Svensson i nöd och lust.

Men tro int att vi bara tittade på tv. Nej det blev en hel del annat också. Som julklappsutdelning bland annat. Och det blev en hel del paket. Bland annat några trevliga presentkort på kläder, två dansbandsböcker, kläder, pengar och lite annat smått och gott.

Kvällen avslutades med midnattsmässa i Österviks Kapell. Så himla fint med levande ljus och skönsång.

Bilder från min julafton
Bilder från min julafton
Publicerad: 2012-12-28 03:34:50

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.