En magisk kväll med Wretaz på Upperudslogen

22 jun

wretqzupper1601

wretqzupper1602

wretqzupper1603

Oj oj oj so man har längtat efter just denna kväll. På dagens schema stod det Wretaz på Upperudslogen. Äntligen skulle deras östgötingar komma på besök till denna vackra loge. Vädret var på våran sida så vad kunde gå fel. Ingenting och det gjorde det ju inte heller. Stärka och glada i hågen efter vårt fotbollslags vinst for broder och jag i väg mot Nyeds hembygdsgård i Molkom där vackra Upperudslogen ligger.

wretqzupper1604

wretqzupper1605

wretqzupper1606

Wretaz är ett orkester som jag stiftade bekantskap med för en massa år sedan . Det började med att jag fick kontakt med bandet som behövde en ny webbsida då de ansåg att den dom hade var lite föråldrad. Och på den vägen är det kan man säga. Det hela mynnade ut i att det blev både webbplats samt nya kort och affischer gjorda till bandet. Det skulle dock dröja några år innan jag skulle få se dem live för första gången. Det var på Bergviksparken 2014 som Rent Nöje arrangerade ett dansbandsforum i Bergviksparken som vi medverkade på. Och just på det forumet uppträdde Wretaz. Ett forum som gav dem lite fler jobb.

wretqzupper1607

wretqzupper1608

wretqzupper1609

Nu var det så dags för dessa grabbar att inta Värmland igen. De har tidigare spelat i Skoga Bygdegård samt Solliden Koppom här i Värmland. Fredagen hade grabbarna tillbringat i Norge hos Dagfinn på Grorud Samfunnshus. Och då passade det ju perfekt att stanna till i Molkom på vägen hem.
Det var en del husvagnar och husbilar på plats när vi anlände. Det låg någon sorts förväntan i luften. Vad skall det bli av denna kvällen?

wretqzupper1610

wretqzupper1611

wretqzupper1612

Vi betalade in oss och hälsade på grabbarna som var glada att se oss igen. Henrik Uhlin hade semester så dom hade med sig en vikarie i fd medlemmen Janne Auvinen. Övriga medlemmar i bandet är Thomas Gustafsson spelar trummor och sjunger, har även hand om kapellmästeriet. Dorjhe Einarsson som spelar gitarr och sjunger. Georg ”Jojje” Carsemar spelar alla klaviatur, dragspel och saxofon. Sist men absolut inte minst så har vi Lasse Johansson som sjunger nästa allt, spelar saxofon, dragspel och bas.

wretqzupper1613

wretqzupper1614

wretqzupper1615

Klocka slår nio och Thomas räknar in till kvällens första dans. Saxofon direkt i ”Tårar från himlen” följt av ”Jag längtar till landet” fick inleda kvällens första dans som följes av rejäla applåder. Lite snabbare i kvällens andra dans ”Du har allt” följt av ”You never can tell”. Så var aftonens danskväll i gång. Full fart på dansgolvet. Alla som vi som var dör nöjt verkligen av alla den underbara dansmusik som grabbarna bjöd oss på. Jag hoppas att dom berättar för de som inte var här vad dom gick miste om.

wretqzupper1616

wretqzupper1617

wretqzupper1618

Wretaz flirtade med publiken genom att spela lite Sven-Ingvars låtar. Sånt gillar vi. ”Jag ringer på fredag” och ”Fröken Fräken”. Innan det var dags för paus bjöd bandet på lite gammaldans. Något som sitter i ryggmärgen. Wretaz började som gammaldansorkester och hette då Wreta spelemän. Några år senare sadlade man om till att även spela traditionell dansbandsmusik och byte då namn till Wretaz.

wretqzupper1619

wretqzupper1620

wretqzupper1621

Sen var dags att ta lite paus. Vi gick med grabbarna in och fikade. Mums så goda mackor fick. De smakade så gudomligt. Det blev även en liten bakelse till efterrätt. Här vet Annette precis hur hon ska få orkestrarna att trivas. Jag har sagt det förr och säger det igen. Fler arrangörer skulle komma hit på ”studiebesök” och se orkeservård på hög nivå. Det gäller att se vad man får tillbaka när man ger.

wretqzupper1622

wretqzupper1623

wretqzupper1624

Efter paus var så dansen i gång igen. De började med min och brorsans favoritlåt ”Tusen Änglar” av Jonas Lindau och Marita Johansson. En underbar danslåt tillika titelspår på en av bandets tidigare plattor. Spelar man streaplerslåtar så får man alltid pluspoäng. Så är det. ” Jag tror på kärleken” och ”Jukebox” är två låtar som passar riktigt bra tillsammans. Det tyckte uppenbarligen Wretaz med.

wretqzupper1622

wretqzupper1623

wretqzupper1624

wretqzupper1625

wretqzupper1626

Varför är det så att kvällar man inte vill ska ta slut tar slut innan man hinner blinka? Dags för bandet att spela kvällens sista dans som bestod av Roy Orbinson låtarna ”California blue” och ”Blue bayou”. När det sista tonerna ebbat ut blev det stående ovationer från publiken som inte alls ville gå hem Extranummer i form av ” All shook up”

wretqzupper1628

wretqzupper1629

wretqzupper1630

Vi stannade kvar snackade lite med grabbarna över en korv med bröd. Tackade dom ordentligt för all den fina dansmusiken dom bjudit oss på. Inte en enda dålig låt på hela kvällen. Denna danskväll var en bra och fin. Och dessutom hade vi ju vädergudarna med oss. Tack alla inblandade. Ett extra stort tack till Annette och all personal. Det var två helnöjda bröder som rullade hemåt i natten otroligt glada och nöjda efter kvällens fantastiska dans.

Här följer lite fler bilder från dansen
wretqzupper1631

wretqzupper1632

wretqzupper1633

wretqzupper1634

wretqzupper1635

wretqzupper1636

wretqzupper1637

wretqzupper1638

wretqzupper1639

wretqzupper1640

Publicerad: 2016-06-22 23:23:19

admin