En räkmacka i Värmskog

16 aug

Bjuer er här på liten bilder från Värmskog och dess räkcafé som vi besökte för några veckor sedan. I västra Värmland ligger Värmskogs café vid Liljenäs hembygdsgård vid Värmelns strand mitt i Värmskog. Ett café som är vida känt. Hit kommer folk från när och fjärran. cirka 80.000 besöker caféet varje sommar. Under sommaren gör de räksmörgåsar som är har blivit enormt populära. Vi bestämde oss för att göra en tripp dit för att köpa en räksmörgås. Då jag inte är så förtjust i för mycket räkor blev det till att hugga in på en köttbullsmacka. Men innan vi for dit skulle vi stanna till i Karlstad för lite saker jag var tvungen att inhandla som inte fanns här i stan.

Det var lång kö att komma in. Men vi väntade lugnt och alla höll avstånd så det fungerade perfekt. Väl inne fick jag se vad fint där var. Jag beställde en stor macka med massor med köttbullar på. Nu skulle det bli riktigt gott. Vädret visade sig från sin bästa sida. I Värmskog hade de även öppnat en outlet som säljer kläder och presentartiklar. Så det blev att kika lite på det.

När vi så var klara tog jag lite bilder innan vi rullade vidare. Mot Värmlands Nysäter där vi tankade och även besökte Folkparken. Besöket i Folkparken finns det ett separat inlägg om. Sedan blev det en fin tur till Borgvik där vi stannade för att ta en fika. Kaffe och glass ute i det fria precis vid vattnet är ljuvligt. Tack brorsan, mor och far för en trevlig dag.

Publicerad: 2020-08-16 18:29:51

admin