En tur till Mullhyttan

13 jul

Det blev en tur till Mullhyttan för en fika denna eftermiddag. Mullhyttan är en tätort i Lekebergs kommun i Örebro län, belägen vid foten av södra Kilsbergen, i Västernärke.
Strax söder om Mullhyttan ligger högmossen Skagerhultsmossen. Mossen är ett naturreservat sedan 1982. 6 kilometer nordväst om samhället ligger sjön Multen, med flera olika badplatser bland annat NF Bergslagens Solsport nakenbad Trumön. Föreningarna Mullhyttans IF och Mullhyttans bygdeförening bedriver en bred verksamhet på orten. Mullhyttan kallas ofta ”Porten till de blå bergen”.

Varje år som är ”normalt” år hålls här en välbesökt marknad. På grund av rådande läge så har man ställt in den två år på raken.

Här blev det fika hos butik och café 4 systrar. Det gamla missionshuset i Mullhyttan, har blivit deras egen återbrukscentral. I trivsam miljö kan du sitta ner och läsa en god bok, njuta av stillheten med en kopp kaffe och botanisera bland udda och annorlunda inredningsdetaljer. Grunden för sortimentet i butiken är gamla och slitna prylar och möbler som får ett nytt liv och ibland helt ny funktion genom pigg re-design. De som driver butiken tror nämligen på att både prylar och människor är värda en andra chans i livet. Särskilt stolta är de över uddastolarna med samlingsnamnet Paus, återbruksidéer som fått namnet Duga samt speglar som går under namnet Unik. Passa också på att fynda härlig textil från 60- och 70-talet.

Men glöm för allt i värden inte att fika på deras hembakta goda bakverk. Det samkade gudomligt gott. Det blev en härlig eftermiddag och bilderna till trots så att vi uppehåll hela tiden.

Publicerad: 2021-07-13 00:11:36

admin