Erik Lihm & Ann-Catrine Wiklander spelar upp till dans på Almars Gård

5 feb
Erik Lihm & Ann-Catrine Wiklander
Erik Lihm & Ann-Catrine Wiklander

Ann-Cathrine Wiklander och Erik Lihm har under de ca 2 1/2 år som dom jobbat ihop gjort ett flertal musikcafeer, kyrkokonserter m.m. Många gånger har dom fått frågan om dom inte kan spela till dans också. Eftersom det fungerat så väldigt bra med att spela för en sittande publik på sina musikcafeer har det inte varit aktuellt att spela dansmusik, men nu har dom blivit lite sugna på att göra en specialvariant med både musikcafe och dans, så nu på fredag 6 Februari ska dom framträda på Almars Gård , Karlstad där dom börjar kl 20 med ca 1 timmes musikcafe, sedan blir det fikapaus och mellan kl 21.30 -ca 23 blir det så dans. Slår detta väl ut kommer det nog att bli flera sådana här kvällar säger Erik Lihm.

Almars Gård ligger strax norr om Karlstad har en anrik historia. Att präster har bott på Almar finns det redan på 1630-talet en notering om och efter att Almars Gård varit prästers bostad i nära 400 år avslutades traditionen 1985, då siste prästen flyttade ut från Almar. Den byggnad som idag är f.d prästgården är i sin ursprungliga del från tiden omkring 1700. Ladugården byggdes 1905-06 och renoverades 1981.
Byggnaderna är kulturminnesmärkta och 1999 byggdes delar av ladugården om till Butiken på Landet. Förutom Almars Krog och festvåningen Almars Loft, så består gården också av interiörbutiken Rost samt ett konstgalleri
Almars Gård ägs av Gunni och Kenneth Larsson.

Källa: Almars Gård

Publicerad: 2015-02-05 23:34:29

admin