Excess besökte Kristinehamn

28 maj
Scenen är riggad och klar
Scenen är riggad och klar

I dag var det dagen med stort D. Som man har gått och väntat på detta. Det var idag som Mårten Nordström skulle komma till Kristinehamn. Och vem är detta kanske ni tänker. Och till er som tänker denna tanke delar jag ut skämsmössor till. Mårten är klaviaturspelare i Excess orkester. Tillsammans med sina medmusikanter Therese, Vincent, Andreas och Hasse besökte dom Kristinehamns Folkets Hus och den populära söndagsdansen som Nina Fyhr i regi av Vänerdansen arrangerar.

Broder och jag var tidigt på plats för att träffa bandet för att vara med när dom packade upp. Vi hjälpte så klart Nina Fyr med förberedelser gnom att plocka bort bord och en massa annat för att beredde plats för alla härliga dansare som väntades komma denna kväll.

Therese och Andreas
Therese och Andreas

Utgångsläget för kvällen var ju det bästa man kunde tänka sig. Bra väder (även om dansen var inomhus), ingen konkurans från närliggande dansarrangörer. Sist men inte minst så hade Excess helgen innan vunnit i Bingolottos dansbandstävling.

Kl 19.00 kickade Andreas Bergquist igång det hela. Det blev full fart på golvet direkt. Massor av härliga dansare hade denna dag styrt kosan mot Kristinehamns Conferencecenter. Excess bjud på pigg och fräsch dansmusik. Det märks att dom var kul på scenen. Det smittade milt sagt av sig på publiken.

Mårten Vincent och Hasse
Mårten Vincent och Hasse

Det hela artade sig till en mycket trevlig afton tillsammans med dessa trevliga musiker som kommer från Jönyköping. Då det är en salig blandning av Jönköping och Nyköpingsbor i bandet så passar Jönyköping bra som ort.

Therese Sundahl som är sångerska har en utstrålning och karisma. Hon har även en härlig röst som gör att det hörs på en gång att det är Excess man hör. Det är ett extra plus. Att publiken trivts går det inte att ta miste på. En dansare går fram mellan en låt och höjer rösten och påpekar att detta är ”ta mej fan” det bästa han hört på mycket länge.

När klockan slår 23.00 vill publiken inte gå hem. Efter våldsamma ovationer får bandet spela 2 extranummer till publikens förtjusning. Vad gör man inte för en sådan enormt trevlig danspublik som är i Kristinehamn?

Danspublik till Excess
Danspublik till Excess

Efter detta var det så dags för oss att hjälpa till med borden och återsätta ordningen. Tänk vad snabbt det går när man är flera som hjälps åt. Bandet börjar även om att rodda bland sina prylar. Strax innan halv ett är alla prylar i bussen och det så dags att säga hej då till bandet. Skönt att efter en danskväll ha cykelavstånd hem. För Excess räkning väntar en bussresa till Nyköping och för några andra vidare färd mot Nyköping.

Excess
Excess
Publicerad: 2013-05-28 08:04:43

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.