Får jag lov att presentera lite Gott och Blandat

16 apr

Nu vill jag tipsa om en otroligt dansant och musikalisk duo som kallar sig för Gott och Blandat. Duon består av Anders Lundberg och Anders ”Otto” Hall. De har spelat i olika konstellationer i stort sett sedan de var i mopedåldern. Bland tidigare band kan Kennys, Tåbbes, Salut och Canders nämnas. Sedan korsades deras vägar och det ena gav det andra. Nu har duon funnits i snart 25 år. De spelar ofta upp till dans, mestadels i mellan och södra Sverige där de spelar på allt från privata fester till pro och trivseldanser där de är omåttligt populära.

Duon spelar gamla och nya godingar som publiken känner igen. De har även skrivit lite egna låtar genom åren, en del inspelade av andra band, vilket har varit kul. På skivfronten har de gjort två full cd som innehåller några av deras egna låtar blandat med lite covers. Duon har som en ambition att släppa en tredje platta, inom en inte alltför lång framtid.

På skivan som de valt att kalla för ”Godisbitar” ryms arton spår vilket får anses som generöst. Här får skivköparna verkligen valuta för pengarna. Det är en varierad platta med oerhört dansant material. Jag tycker att det låter mycket bra om denna duo. Snygg sång och bra producerat. Skivan är producerad av bandet själva. Som medproducent på plattan har de haft Towe Widerberg

Trevliga spår att lyssna på är bland annat ”Dig ska jag älska all min tid” av Mona Gustafson, ”Om jag säger att jag älskar din kropp” av Britt Lindeborg, ”Till en vän” av Janeth Jensen, ”Dags att börja om” av Göran Lindberg, och ”Här ifrån till evigheten” av Gunnar Bäcke, ”Happy birthday sweet sixteen” av Neil Sedaka och Howard Greenfield. Lägg där till ett svängigt Sven-Ingvars medley så förstår ni vilken fin blandning det är på plattan. Två egna låtar finns också med. ”När himlen är blå” och ”Ja du vet jag älskar dig”. Riktigt starka låtar med fina texter. På det stora hela ett mycket bra album som jag rekommenderar starkt.

Deras andra skiva har fått titeln ”Våra mest önskade låtar” och är en blandad skiva med både klassiska dansbandslåtar och visor. ”Det här är ditt land” av Mikael Wiehe, ”Blad faller tyst som tårar” av Lasse Berghagen, ”Jag väntar vid min mila” av Dan Andersson, ”Maria Terese” av Robert Broberg är några av skivans alla spår. Likt förra plattan har man varit generös med låtantalet som här uppgår till sjutton stycken. Man har även på denna plattan blandat upp det med lite sköna dansbandshits så som ”Livet”, ”Guld och gröna skogar” och ”Mitt liv tillsammans med dig”.

Sammanfattningsvis låter det mycket bra om denna trevliga duo. Och jag kan gott förstå att de drar mycket folk när de drar fram på landets dansbanor. En duo med variterat låtmaterial som jag stark rekommenderar. Jag hoppas nån gång framöver kunna möta dem på någon dansbana.

För mer information om bandet besök deras hemsida: www.gottochblandat.eu

Publicerad: 2020-04-16 23:25:08

admin