Får Jag Lov att presentera Svenne & Jörgen

4 nov

Det finns en uppsjö duos som åker runt och glädjer folk på landets dansbanor. En av dessa duos är Svenne och Jörgen. Duon består av två ”gamla” rävar i musikerbranschen.
De har spelat sedan barnsben i olika sammanhang. Bland annat spelade de ihop i 13 år i Jörgens orkester som under 80-talet och 90-talet var en mycket omtyckt och populär orkester.
Svenne Johansson sjunger, spelar keyboard, gitarr samt dragspel. Jörgen Nilsson sjunger, spelar keyboard, saxofon samt dragspel.
Repertoaren för dansmusik är inriktad på mogendans. Men de har även program för underhållning för sittande publik. Grabbarna kan även ordna Quiz och allsångskvällar.

Bandet har gett ut flera skivor som de spelat in sin egen studio. Senaste plattan ”Stuffa Loss 3” släpptes under hösten och innehåller tolv spår. Jag måste säga att det låter mycket bra om Svenne & Jörgen. Det spritter i benen när man hör de kända låtarna som de bjuder på. Jag är övertygad om att de drar fulla dansgolv var de än drar fram. På plattan varar de friskt mellan lugna foxtrotlåtar och buggrökare. Bland låtarna märks ”Vid foten av textas” av Anders Larsson och Donald Laitila, ”Lilla Ann” av Hasse Carlsson från Flamingokvintetten, den kända ”Främling” av Lars Wiggman, Åge Aleksandersens ”Ljus och värme”, ”Det tror jag inte på” av Rune Wallebom och ”De ensammas promenad av Mikael Wendt och Christer Lundh för att nämna några av plattas låtar. Det är bra producerad med mycket bra sång. Trots att de är en duo låter de som ett fullfjädrat dansband. En del duos har en förmåga att låta mekaniska men absolut inte Svenne & Jörgen. På plattan visar de även vilka duktiga instrumentalister de visar att de är i låtarna ”Dance on” och ”Lätta bubblor” som framförs instrumentalt på gitarr respektive saxofon. Jag gillar bredden på låtarna som säkerligen speglar den musik man får höra om man åker ut och dansar live till grabbarna.

Publicerad: 2023-11-04 22:41:30

admin