Får jag lov att pressentera Bakkens

24 maj

Nu tänkte jag presentera en duo för er. Bakkens duo – en duo för alla sammanhang när man vill ha musik man kan dansa till. Ja så skriver det på sin facebooksida.
Bakkens duo består av Arne Bakken och Maria Bakken.

Arne Bakken är en genommusikalisk man med en underbar röst. Har bland annat spelat i Helsingborgsbandet Ronnix som var aktiva mellan åren 1978-2001. Under slutet av 90-talet började Arne i det anrika bandet Bob Stevens där han tillsammans med bandet hamnade på svensktoppen 1998 med låten ”Samma leende som du”. Under 2000-talets början blev han fronfigur i Hedins orkester. Där var han kvar till 2013 då bandet omformades till en trio. Han har lett kör i Körkampen. Körkampen är en lokal variant av Körslaget där icke professionella körledare ska leda en kör. Jag lärde känna Arne på ett dansbandscommunity som heter Dansbandsdax.se som är en kombinerad dansbandsradio och mötesplats. Jag varit ute ett flertal gånger och dansat till Hedins. Hur många det är har jag inte räkningen på.

På Communityt dansbandsdax som jag skrev om tidigare fanns även härlig tjej som jag kom i kontakt med som då bodde i Örebro tror jag. Maria heter hon. Och för att göra en lång historia kort så var det flertalet medlemmar som fattade tycke för varandra. och Maria och Arne var några av dem. I dag är det gifta och bor i Skåne. Närmare bestämt i Bjuvs kommun. Och man kan säga att det även uppstod ljuv musik. I driver de Bakkens Duo. Maria och Arne spelar på fester, kalas, pro och motionsdanser samt på andra ställen där man önskar dansant musik.

Detta är en genommusikalisk duo. Under en danskväll får du dansa till underbar musik samt höra två helt unika röster. Arne Bakken har ju de flesta hört förut och vet därför hur bra han sjunger. Maria kanske inte alla har hört sjunga. Men jag kan säga att denna röst inte går av för hackor. En helt unik röst som inte liknar någon annans. En enorm utveckling röstmässigt.

Det som är kul med Bakkens är att man tar låtar och gör helt egna arrangemang. Det uppskattar jag. Snygga arrangemang och deras röster tillsammans kan inte bli så mycket bättre än så här. Det var längesen jag blev så här positivt överraskad. Arne och Maria har även i flera år skrivit musik tillsammans.

Följ Bakkens på facebook genom att klicka här

Följ Bakkens på Spotify genom att klicka här

Publicerad: 2021-05-24 21:37:36

admin