Får Jag Lov att pressentera Bror-Olgas

19 jun

Jag har fått lite frågor om vilka Bror-Olgas som figurerat här i bloggen lite av och till. Bandet utgår från Kristinehamn. Denna kvartett består av ”gamla” dansbandsrävar som tidigare spelat i andra band. Bland banden man hittar när man gräver i historieböckerna är Jan Murmans från Björneborg, Whispers från Kristinehamn. Som jag skrev innan så utgår från bandet från Kristinehamn eller inom Kristinehamns Kommun då två av medlemmarna bor i Bäckhammar c.a 2 mil mil söder om Kristinehamn.

För några år sedan strålade då fyra musikaliska grabbar ihop för att bilda ett band som de kunde spela med mest för att det är så himla skoj att lira. Namnet fick de från Basisten som heter Bror och keyboardisten som kallas för Olga. Bror-Olag helt enkelt. bandet spelar både på danskvällar och som ren underhållningsorkester på föreningsträffar, trivselkvällar m,m m,m

Bror-Olgas har en bred repertoar som bådestår både av egna låtar men även en hel del covers. ”En vlowmn i mina kläder”, ”Anna och mig”, ”Är du min älskling än”, ”Jag Vill Bara Va En Gammal Man”, ”Kjärringa min, kan inte spela dragspel” och ”California Blue” är några av låtarna som man hittar om man gräver i sin repa.

Bandet består av:
Arne Persson – Trummor och sång
Bror Ingman – Bas och sång
Håkan Wahlgren – Gitarr
Mats ”Olaga” Olsson – Klaviatur, dragspel, munspel och sång

Publicerad: 2021-06-19 23:59:44

admin