Fastingen bjöd på sol och aktiviteter

16 jun

I slutet arrangerade Fastingen festivalen i Kristinehamns som är en typ av stadsfestival. Detta är ett av Kristinehamns största evenemang med underhållning för hela familjen. Tre dagar fullspäckade med aktiviteter och upplevelser.Fasrtingen har långa anor så långt tillbaka som 1600-talet. Men i denna tappning sen 70-talet ungefär.

1971 arrangerade Kiwanis Fastingen för första gången. 2017 blev sista året. Tills i år hade man bildat en förening som ska driva Fastingen vidare. Föreningen har stora visioner för hur man ska kunna utveckla marknaden. Men detta får man ta länge fram. I år räckte inte tiden till. Så om någon tyckte att man lagt karbonpapper på förra årets program har delvis rätt.

Det hela började på torsdagen med invigning vid stadshotellet. Linden Drumline uppträder framför stadshotellet. Sedan tog sedan Regina Nordenfeldt (alias Christina Skan) och högtidligt invigde Fastingen från Stadshotellets balkong.

IFK Kristinehamns arrangerar två löptävlingar på kvällen. Först är det kaninjoggen
För barn upp till och med 11 år som springer ungefär 1 km centrum runt.

Efter detta är det dags för Harsprånget som är 6 km långt. Där kan man välja att gå, lunka eller löpa. Förra året var första året jag var med. Och tänkte även ställa upp i år. Man kan ju inte vara sämre. Då mina arbetskamrater inte ställde upp valde jag att genomföra loppet själv. Man var ju liksom inställde på det. Det var riktigt riktigt varmt så jag drack en del innan. Det var tungt. Riktigt tungt i år. Varmt som bara den. Men jag kom runt i alla fall och det var det som var min målsättning.

Fredagen bjöd som liksom gårdagen på axels tivoli som sätter upp diverse åkatraktioner
på våra två torg i Kristinehan. En liten knallemarknad fanns det också.
Butikerna hade flyttat ut och hade försäljning utanför sina butiker. Något som skapar extra liv och rörelse. Det blev två inköp. Ett par fräcka mjukisbrallor och en lakritsrem. På kvällen var det Underhållning av Moderna Tider samt DJ Micke i öltältet

Lördagen bjöd på massor av trevligheter. Först ut var Frälsningsarmén som spelade upp utanför Borgen. Inte så mycket rock´n roll men ändå. De hade som vanligt sin gryta dä som jag tror verkade rätt sval.

Lekaresällskapets skådespelare visade upp sig och gjorde reklam inför sommarteatern med Bröderna Lejonhjärta. Denna sommarteater kommer spelas ute på Gustafsvik här i Kristinehamn. Fight Fit hade gratis pass vid Stadshotellet. För barnen hade man Trollkarlen Simon Söderqvist som underhöll med mingelmagi på hela Kungsgatan.

En annan stående programpunkt är Kristinehamns dragspelsklubb som alltid brukar bjuda på ett varierat program. Så även i år. Mycket duktiga är dom. Passe även på att filma en liten snutt i år som jag kommer lägga upp här på hemsidan

Efter att dragspelsklubben spelat färdigt var det dags för Kristinehamns Folkdanslag att göra en uppvisning. Då Sam & Marianne som brukar kompa dem var på annat upptåg fick tre spelemän frpb dragspelsklubben kompa dem. Mycket duktig allihopa.

Senare på dagen var det dags för Starke man-tävling på Norra Kungsgatan. Jässes vlka starka grabbar som ställde upp. De tävlade i diverse grenar.

På kvällen var det underhållning av Ebba Gold samt DJ Micke i öltältet. Sammanfattningsvis trevliga dagar. Hoppas att de till nästa r kan hitta på lite nya aktiviteter. En dnsbana vore inte så dumt.

Publicerad: 2018-06-16 23:21:33

admin