Fernandoz gjorde ingen besviken på Upperud

10 aug

Det blev en mycket trevlig kväll med värmlänningarna på Upperudslogen. Anders, Calle, Thomas och Kevin bjöd på fantastisk dansmusik med countrytuch. Vädret var verkligen med oss denna afton. Det fanns verkligen ingen anledning för folket att sitta hemma. Bara att pallra sig hit och slå en sula på parketten.

feranandozupper1602

feranandozupper1603

feranandozupper1604

feranandozupper1605

feranandozupper1606

Vi landade som vanligt ungefär halvtimmen innan dansen drog i gång. Några bilar hade kommit och en drös med husbilar hade som vanligt parkerat sig på ovansidan ”parkeringen”. Jösses vilka fina åk det finns.

Hälsade på grabbarna i bandet innan det var dags för dem att stiga upp på scenen för att kicka i gång danskvällen. Exakt när klockan slog nio blåste Thomas av för avgång. Här har SJ något att lära sig utav. Lugnt gled dansparen ut på dansgolvet och snart var det välfyllt. Anders Nordlund tog ton med sin underbara sköna stämma. Applåderna fanns så klart från publiken. ”Det är dej jag tänker på” och ”Bara om du vill”. Lite bättre fart i dans nummer två så var danskvällen i gång.

feranandozupper1608

feranandozupper1609

feranandozupper1610

feranandozupper1611

feranandozupper1612

Jag räknade ut att första gången jag såg Fernandoz live var för 23 år sedan. Platsen var Sandgrundsudden och en dansgala med Sten & Stanley och Sven Ingvars. Sedan dess har mycket hänt för dessa grabbar. Några medlemmar har slutat några nya har tillkommit. Massor av låtar har spelats in på diverse skivor. Medverkar på ett otal festivaler och galor. Tv och radioframträdanden i massor. Det är i år 30 år sedan som Fernandoz startades i Vitsand utanför Torsby i Värmland.

feranandozupper1613

feranandozupper1614

feranandozupper1615

feranandozupper1616

feranandozupper1617

2016 består bandet av Thomas Wikström på trummor och sång. Anders Nordlund som spelar bas, gitarr och sång. Kalle Werner trakterar gitarren och blåser sax. Kevin B. Nordlund spelar håller ordning på tangenterna på klaviaturen och dragspelet samt sjunger lite. Det som slår mig är att jag tycker bandet alltid varit konsekventa och hållt sin stil. Detta utan att ha tittat på vad andra gör. På senare tid har musiken fått en del countryinfluenser samtidigt som man inte gått för mycket utanför ramarna om man säger så. Riktigt bra måste jag säga. Dom har verkligen värnat och vårdat sitt varumärke.

feranandozupper1618

feranandozupper1619

feranandozupper1620

feranandozupper1621

feranandozupper1622

På logen var det full fart på både orkester och dansare. Jag hade som vanligt med mig min kamera och tog lite bilder till danslogen.se Thomas är lite svår att ta kort när han har sitt akvarium framför sig. Skämt å sido så förstår jag varför han har en Trumskärm som skärmar av trummorna. Flera som jag pratade med på logen var mycket nöjda med kvällen som grabbarna bjöd på. Och både jag var mycket nöjda med kvällen. Något som vi talade om i pausen när vi fikade med bandet

feranandozupper1623

feranandozupper1624

feranandozupper1607

feranandozupper1625

Innan paus aviserade Anders att det skulle bli lite kultisdans. På med dragspelet och så sparkade dem igång en schottis. Anders och Kevin släppte loss. Ute på dansgolvet blev det full fart och drag. En hambo blev det innan de valsade till det i ”Drömmen om Elin”. Härligt med band som kan sin sak och publik som uppskattar gammaltjo.

feranandozupper1626

feranandozupper1627

feranandozupper1628

feranandozupper1629

feranandozupper1630

Som helet blev den en riktigt trevlig kväll på logen med ett band som var i toppform. En synnerligen pigg 30-åring må jag säga. Efter dansens slut snackade med lite med bandet över en värmländsk ”Kôrv mä brô”. Deras nya utmärkta platta med tolv härliga countrylåtar satt som helgjuten i bilstereon på vägen hem. Trevligt med bonusspåret också Vi ä’ju sôm vi ä’ – Jubileumslåt 30 år.

Tack Fernandoz för en trevlig kväll.

admin