Veckans dansband 38: Frontline från Bålsta

17 sep

Frontline

I dag gör vi ett stopp i Mälardalen. Närmare bestämt i den lilla orten Bålsta i Håbo kommun som ligger Uppland. Bålsta ligger utmed motorvägen E18 och Mälarbanan, nära Mälaren cirka 5 mil söder om Uppsala och 5 mil nordväst om Stockholm. Här hittar vi förutom Lasse Åberg dansbandet bandet Fronline.

Bandet Frontline startades 2000 när sångerskan Anna i ”Anna & Vi” bestämde sig för att börja studera och Peter Edin fick överta micken. Man kan säga att man då bytte namn till Frontline och ett nytt kapitel i den oändliga dansbandsboken börjar skrivas.

Anna & Vi samt första upplagan av Frontline
Anna & Vi samt första upplagan av Frontline

Att ha en logotyp som gör att folk känner igen bandet är A och O, och det visste så klart Frontline som tog hjälp av en expert. Ingen mindre än Bålstaprofilen Lasse Åberg blev mannen som skapade Frontlines logotyp.

Årets efter 2001 släppte bandet sin första och hittills enda CD, ”Reserverat”. På låtar spelgas bandets repertoar med låtar som ”Det börja verka kärlek banne mig”; Have I told you lately that I love you”, ”Lay back in the arms of someone” , ”All min längtan” och ”Margarita Time” Efter fyra års intensivt spelande var det dags att ta en välförtjänt paus. Några av bandets medlemmar fortsatte då i andra band och konstellationer.

Men 2010 kände man spelsug drog igång Frontline igen. Bandet består idag av Peter Edin som spelar bas och som står för det mesta av sången, Mathias Wendt som spelar gitarr samt Pär Lindholm som lirar trummor samt sjunger lite han med.

Alla medlemmar har tillsammans massor av erfarenhet av dansgolv över hela Sverige och har som specialité att ge publiken en härlig variation av gamla och nya låtar i ett modernt sound.

Frontline live
Frontline live

På repertoaren finns låtar hämtade från ABBA, Barbados, Beatles, Elvis, Stenmarck, Ledin, Van Morrison, Vikingarna, Wizex, mm.

Man spelar på alla typer av ställen såsom dansrestauranger, folkets hus och parker, logar privata fester och företagsjippon. Då man har en bred repertoar kan man variera den efter danspubliken.

Och så här låten Frontline:

Publicerad: 2012-09-17 00:39:18

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.