Full fart och dansglädje med Per-Håkans

6 jun

Bandet består av Per-Håkan Helén som sjunger och spelar lite gitarr, Linus J Karlsson som ansvarar för tangenterna och sjunger, den taktfaste Björn ”Bjärten” Norbäck som även han sjunger samt Christian ”Mini” Olsson som basar och sköter en del av sången. Ni dansbandsfreaks har säkert redan listat ut att de jag pratar om är Per-Håkans underbara orkester. De besökte Upperudslogen i lördags. och kan ni gissa vem som var där? Kanske inte så svårt kanske. Jag och broder var på plats. Det är ju självklart att man inte kan sitta hemma när så eminenta killar besöker Värmland. Sen kan kan undra lite hur bokaren tänker. Förra veckan var det i Gräsmark Värmland. Denna veckan Upperudslogen och om två veckor spelar de två mil bort från Molkom på logen mitt i skogen. Det är ju bra får alla oss som gillar Per-Håkans. Men å andra sidan är det aldrig bra att komma för tätt till en region.

Det märktes att grabbarna var taggade och glada över att åter vara på Upperudslogen. Men det var egentligen inte meningen först att de skulle varit här hur konstigt det än kan låta. Men arrangören Anette lade in en extra danskväll och bokade således in dessa trevliga grabbar. Och med tanke på hur kvällen blev tror jag inte att hon vart besviken, och inte publiken heller för den delen. På senare tid tycker jag Per-Håkans dragit lite lite mer åt det mer modernare hållet. Och modernt än när jag först hörde dem för några år sedan. Men det är ju så att alla band vill ju utvecklas. Man kan säga att det är verkligen ett ”blandband” som varken är moderna eller mogna. Många vill ju ofta placera in banden i fack vilket jag inte förstår mig på.

Som vanligt hade Anette kontakt med vädergudarna eller om det var PHs som hade solen med sig. Faktum är att Upperudslogen allt som oftast bjuder på vackert väder. Det kan ha regnat på dagen och så men när det närmar sig dansstart så kommer solen fram igen. Man kan säga att orkestern och danspubliken sken i kapp med solen. Idel glada miner både från scenen och dansgolvet. Bandet bjöd på en rad nya låtar från deras alldeles färska och utmärkta cd som jag införskaffade ett exemplar utav.

Full fart med härliga bugglåtar varvat med mysiga ballader genomsyrade denna trevliga kväll. Och självklart spelade dom mina favorit ”Du lämnade mig”. Andra låtar som jag fastat för med PHS är Tomas Ledins ”Bara Miles blåa toner hänger kvar”, ”kommer du i håg mig”, ”Circles”, ”När du säger du skall gå” och många fler. Kan ju inte räkna upp dem alla för det skulle bli tråkig läsning. Men allting har ett slut också även denna danskväll. Lite eftersnack med bandet över en god kôrv blev det. Alltid kul med lite branchsnack. Lugnt och sansa till tonerna av PHs kryssade broder och jag hemåt. Själv skulle jag göra en repris och
återkomma till logen då det skulle vara PRO-Dans med Matz Rogers.

Här kommer en smakprov med Phs pch låten ”Du lämnade mig”. Dock med Pierre på Bas men kan bedyra att ”Mini” är minst lika bra.

Publicerad: 2017-06-06 16:29:57

admin