Gamla Polare underhöll i Liljedal

7 aug

En ljummen sommarkväll i slutet av juli var det en enormt trevlig musikkväll i värmländska Liljedal. Liljedal är en småort i Eds socken i Grums kommun i Värmland. Samhället ligger vid Vänern, strax norr om Säffle. Här på scenen vid hamnen i Liljedal var det underhållning av härliga gubbar som kallar sig för Gamla Polare. bandet består av Jonny Nilsson, Anders Andersson och Karl-Anders Forsgren och sist men inte minst Ingvar Karlsson. Den sistnänmda känd från Sven Ingvars.

Fogarolli Baristabosses goda kaffe var på plats och serverade kaffe. Kils Slakteri grillade hamburgare gjorda av närproducerat kvalitetskött från värmländska gårdar. Glassbruket sålde glass från Lejonet & Björnen.

Grums kommun har varit med och godkänt evenemanget, och gav arrangörerna tillstånd för att över huvud taget få arrangera detta. Dessutom har de hjälpt till att marknadsföra evenemanget.

Gamla polare bjöd på ett späckat välorganiserat program bland annat med kända Sven-Ingvars låtar, andra dansbandslåtar, Evert Taubemelodier samt några andra ”allsångsvänliga” låtar. Det märktes att publiken törstade efter livemusik. Ett par jag pratar mig säger att det var lite som att få komma ut på grönbete. Det enda de tyckte var synd var att de inte fick ta sig till en sväng om. Men att digga lite med foten är inte så dumt det heller. Men med tanke på hur mycket folk det var så hade det nog varit svårt med ens svängom.

Hamnen i Lijedal bjöd på riktigt bra väder. Den ena kända melodin avlöste den andra. Mycket trevliga Sven Ingvarslåtar bjöds på som ”Ett litet rött paket, ”Luffarvisa”, ”Kristina från Vilhelmina” och ”Under ditt parasoll”.

Det hela artades sig till en riktig trevlig eftermiddag/kväll.Publicerad: 2021-08-07 15:13:15

admin