Gammaldanskurs med Trippix

27 dec

I morgon kväll kl 19.00 kommer fortsättningen på Gammaldansveckan att kablas ut via Facebook. Du får lära dig de sex grunddanserna inom gammaldans. Till din hjälp har du även sex otroligt duktiga instruktörer. Kursen avslutas med fridans och för musiken svarar Trippix orkester.

Orkestern Trippix startade hösten 1992. Namnet tillkom genom att orkestern till en början bestod av 3 medlemmar – Mikael, Bertil och Lars-Erik. Syftet var att spela på mindre tillställningar. 1993 hade orkestern ca 20 spelningar som året efter växte till 90. Antalet spelningar ökade och ökade med åren. Till slut valde man att trappa ner på antalet spelningar. Detta berodde inte på att de hade tröttnat på att spela utan för att resorna till och från spelningarna tog alltför mycket tid. När restiden blir längre än speltiden, blir frågan: ”vad vi egentligen sysslar med?”
I dag ligger man på en lagom nivå med speljobb då alla har andra jobb vid sidan av spelandet. Det måste ju vara kul att spela med.

Det Trippix som du kommer få se i kväll består bandet av Tore Carlsson på trummor och sång, Göran Ragnarsson på dragspel och klaviatur samt Pelle Larsson dragspel och gitarr.

Publicerad: 2020-12-27 17:50:59

admin