Gideons i Degerforsparken

28 maj
Soliga Degerforsparken
Soliga Degerforsparken

Förra onsdagen var det Holens. Denna gång var det Eskilstunabandet Gideons som stod på scenen. Detta är en orkester med över 40 år i branschen. Vädret var med oss denna afton. Åkte buss till Degerfors och där märktes det att AC var trasig. Men vi kom ju fram i alla fall. Efter inhandlade av förnödenheter bar det upp till parken. Från centrum i Degerfors är det bara backar upp. Så man fick veta att man levde när man kom fram.

Snart soundcheck
Snart soundcheck

Framme vid parken hade Gideons redan lastat in alla grejer. Typiskt att man alltid kommer så sent till roddningen. Men så är det ibland. Man kan inte hinna i tid till allt. Efter soundcheck var det lite fika med grabbarna innan det skulle bli fotografering. Gideons har ju genomgått en lite förändring under våren. Så då kan det vara på sin plats med lite nya bilder till deras hemsida som jag pysslar om. Dom har ju fått tillbaka sin före detta trummis Conny som under några år spelat på annat håll.

Arrangören Manne
Arrangören Manne

Strax innan 19.00 var det lång kö till nedre dansbanan och Manne hade fullt sjå med att säja dansbiljetter till hugade spekulanter. Det var så många som ville dansa denna förtjusande onsdag så det till slut konstaterades att det blev publikrekord. ”Tänker du på mig ibland” fick inleda kvällen.

En och annan ny låt på repertoaren observerade jag. Tack så mycket för detta Gideons! Även om det inte var ”Det ska komma en morgon” så var det mycket bra låtar ändå. Publiken dansar, skrattar och ler. Det märks att dom trivs på dansgolvet. Efter drygt 23 minuters spelande är det dags för kvällens första gammaldans som fick bli en schottis. 4 moderna 1 gammal växlar man med fram till paus då det traditionsenligt bjuds på kaffevals.

Bandet samlat
Bandet samlat

Lite mer fotografering av medlemmarna blev det i pausen innan det var åter dags för dem att entra scenen. Bilderna som jag tog kan beskådas på bandets hemsida gideons.se Missa inte detta. Skriv gärna en rad i deras gästbok när du ändå är inne och kikar runt.

En kille med filmkamera går in på dansbanan och frågar om han får filma bandet. Det visar sig att han kommer från Degerfors Lokal-tv som sänder bland annat på internet. Så om ni surfar in på moviestone.se så kan ni se det som filmandes. Det är inga intervjuer med likväl härlig musik Gideons och det är så illa det.

Danspublik
Danspublik

Jag har skrivit det många gånger förr så det känns lite som en upprepning gång nummer 375. Men det är ju så att tyvärr går roliga kvällar allt för fort. Men just denna ljumma sommarkväll gick riktigt raskt förbi. Det blev en hejdundrande avslutning där Robban böjd på ett bejublande saxmedley. Jag förstår inte hur han bär sig åt för att få det att svänga så med saxen. Men dom riktiga proffsen avslöjar ju inte sina knep så jag tror detta får förbli en olöst gåta. Ett tips kan vara att åka ut och dansa till detta band så får du själv höra alla dessa ljudliga toner som dom bjuder på.

Här följer lite fler bilder från kvällen

Robban saxar
Robban saxar
Hans "Osten" bakom sin klaviatur
Hans ”Osten” bakom sin klaviatur
Conny bakom sina trummor
Conny bakom sina trummor
Peter med sin bas
Peter med sin bas
Publicerad: 2014-05-28 22:25:28

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.