Glädje i massor när Fernandoz och Snakebite spelade upp

4 jul

Glädjen stod högt i tak när Fernandoz för 9e året på rad spelade upp till dans för glada FUB:are på midsommardagen i Gunnarsskog. Detta har blvit en ritkig tradition där Gunnarskogs IK bjuder in FUB och andra handikappföreningar. Själv är jag medlem i FUB och var med och arrangerade en bussresa som startade i Kristinehamn och som sedan gick vidare till Karlstad och Grums.

Denna dans har publikmässigt växt sig större från och år till år. Och även i år liksom föregående år blev det publikrekord. Så himla underbart. Många av dom som kommer hit till denna dans har inte samma möjlighet att på egen hand ta sig ut på dans, så detta blir extra festligt.

Så slog klockan fem och herr Wickström stampade in till kvällens första dans. Dom började lite lugnt med en låt som heter ”Varför” och efter den ”En dag den sommaren”. Med sin fina stämma spred Anders med sina bandkamrater mycket ljus och glädje. Efter första låten fick de rejäla applåder från publiken som verkligen gillar Fernandoz och dess musik.

Som vanligt hade man även ett rock´n roll band i form av Arvikabandet Snakebit. Och ja, de spelade väl bra musik men de hande kanske lite otur med ljudet i början eller så förstår jag mig inte på den sortens musik. All sång dränktes av musiken som var lite för hög. Det skramlade mest. Men det var ett jäkla håll i gång. Men jag tror någon justerade ljudet något efter ett tag för jag tyckte mig höra vad sångaren sjöng på slutet.

Åter till dansbanan där Fernandoz börjat spela igen. Lite mer harmoniska tongångar för mitt öra. Det bjöds på en hel del goa countrylåtar från senaste skivan. Dessa blandade bandet upp med sina egna hits från tidigare skivor. Anders påannonserade lite allsång i två låtar. ”Ljus och värme” blev det och ”Leende guldbruna ögon”. Snacka som stämning.

I år hade man även utlottning på entrébiljetten. Jag hade glädjen att vinna bandets senaste cd. Då jag redan har skivan ordande jag så att jag fick byta den mot en av bandets tidigare samlingsskivor som jag saknade i samlingen.

Så började klockan så sakteliga dra sig mot åtta och det var dags för bandet att spela sista dansen. Bosse Tegestam från FUB tog till orda och tackade Fernandoz för en trevlig kväll. Och självklart fick vi lovord från bandet att de ställer upp nästa år med. Då har vi något att se fram emot. Om jag inte räknat fel så är det 10-års jubileum då.

Publicerad: 2017-07-04 01:37:54

admin