Glöm inte arrangörerna

9 nov

Just nu i dessa tider då det är mycket streamingar till höger och vänster. Många där vissa band vädjar om gåvor. Men det man ofta glömmer bort är arrangörerna. Utan arrangörer blir det ju svårt. Så man borde nyttja de tomma danslokalerna nu till att livestreama i från. Sen tycker jag dessutom banden borde ta entré: Ta minst 50 spänn för att avnjuta en livestream och dela sedan lika mellan arrangör och band. Har sett många livestreams av andra band och artister utanför genren dansband där kostanden för att titta har legat på en nivå av vad en danskväll är: 150-200:- Har hört några som kallat livestreams för ”konstgjord andning” och det kanske det är till viss del. Men jag tycker som sagt att man absolut inte får glömma våra kära arrangörer vars verksamheter står helt still om man inte har andra hyresgäster på sitt ställe. Hade jag haft dansband hade jag till exempel hyrt in mig på Brunnsparken Örebro och tagit 100 kr i entré för att titta och sedan delat lika mellan oss och arrangörer.

Jag har fått några mail sen i mars där folk frågar mig hur jag klarar mig nu när jag och broder inte får åka ut på dans. Jo tack. Vi klarar oss mycket bra även om det är tråkigt att inte få komma ut och göra reklam för alla dessa underbara arrangörer och hårt turnerade band. Men som vi sagt tidigare så gör vi allt detta helt ideellt. Vi skulle aldrig få för oss att ta betalt för att skriva om banden, arrangörer och övriga aktörer i branschen. Och synnerligen inte i en tid som denna. Utan vi har alltid gjort det som kärlek till detta som vi älskar så mycket.

Avslutar inlägget med en bild på mig och broder. Tröjorna kommer från den underbara arrangören Annette Andersson på Upperudslogen i Molkom. En arrangör med hjärtat på rätta stället.

Publicerad: 2020-11-09 00:50:26

admin