Guldsladdens vinnare 2013

2 jun
Guldsladdens vinnare 2013
Guldsladdens vinnare 2013

Årets sångare – Christian Haraldsson i Extas
23 åringen från Grums greppar micken i bandet som är väldigt exalterade. Han äger fruktansvärt många strumpor och avskyr och vänta.

Årets sångerska: Ida Sundelius i Mingos
Tjejen med rösten som får hela världen och stanna till och bara lyssna har denna 24 åriga tös från småländska kusten med ett långt CV. Hon har även haft äran att sjunga för vårat kungapar!

Årets gitarrist: Ronny Nilsson i Drifters
Killen som blir årets gitarrist spelar i ett band med anor. Han är Kapellmästare och njuter av salta bad och hav i sin villa på Västkusten

Årets basist: Jan Lindberg i Date
Han basar om det publik kära bandet som i år firar 20 år. Han både spelar bas och sjunger, varit med i melodifestivalen 3 gånger, och tagit sig till final i Dansbandskampen

Årets Klaviatur: Linus J Karlsson i Martinez
Uppsala sonen som fick dansbandsmusiken redan i modersmjölken är en van tunérare. Han har spenderat mycket tid i sitt liv i en dansbandsbuss. Och när hans bror valde hip-hop valde han dansbandsmusik

Årets blås: Simon Lindberg i Donnez
En ung kille som spelar saxofon i ett av våra största dansband. Han hade först tänkt spela Trombon men efter att ha sett en konsert och såg hur röd i ansiktet killen blev fick det bli saxofon vilket han nu har spelat sedan han var 10 år gammal.

Årets trummis: Micke Nordsten i Sannex
Väduren från Örebro håller takten i bandet som från början var från Uppsala. Han är ett stort fan av countrymusik och hans drömresa går till Grönland.

Årets mogenband: Donnez
Bandet som drar folk från både när och fjärran till sina spelningar är ett gäng goa killar från Skåne som alltid har glimten i ögat och kan det där med mogen dansmusik.

Året modernband: Umbrella
Ett nytt, ungt och fräscht dansband från jJämtland har i år knipit om titeln som året modernband. Trotts att dom är ett nytt band är dom redan älskade av dansarna och får hyllningar efter hyllningar.

Årets utstrålande musiker: Micke Mårtensson Highlights
Killen med den stora charmen står bakom micken i bandet som de lyser om. Han strålar alltid där han står på scenen och sjunger. Han har både hamburgare och Hundar varmt om hjärtat!

Årets floorfiller: Set fire to the rain – Blender
En låt som är full med känslor som vi alla kan relatera till är årets floorfiller. Den görs av en band som är otroligt musikaliska och omtyckta. Och det brinner, trots regn.

Publicerad: 2013-06-02 11:31:03

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.