Håkan Juholt avgår

21 jan
Håkan Juholt avgår Foto: Tv4
Håkan Juholt avgår Foto: Tv4

Vaknar idag och känner på mig att något skall hända. Jo och visst är det så. Slår på text-tv och ser att käre Håkan Juholt skall hålla en presskonferens idag kl 15.00 Jag anar lite vad som kommer ske.
Men vill inte i min vildaste fantasi tro att det är sant. Nej inget kommer ske. Eller? Han fick ju fortsatt förtroende så allt är frid och fröjd.

Men varför kallar man då till presskonferens om man inte har något viktigt att berätta? Mina aningar blev tyvärr sanna.
Det är med vemod jag hör att han avgår.
I och för sig var det kanske väntat med hans avgång när man tänker på de klavertramp senaste tiden.

Men jag tycker han varit otroligt stark som kämpat på trots hyenorna (medias) hetsjakt på honom. Han har aldrig fått en lugn stund och har granskats in på bara skinnet. Och minsta antydan till fjäderdun man hittat har man blåst upp till en höna. Det är nästan så man tror att det är ett beställningsjobb att jaga slut på honom.

När Håkan kom in tyckte jag han var en frisk fläkt som kom och rörde runt lite i den röda grytan. Det kändes som om det kom in något nytt som Socialdemokraterna så väl behövde. Mona i all ära men det kändes lite som man kört fast.

Tyvärr blev det som det blev. Återstår att se vad som sker framöver.

Publicerad: 2012-01-21 15:26:38

admin