Händelserik Kristi himmelsfärds dag

18 maj

Kristi himmelsfärds dag. En dag som skulle visa sig ha bra och soligt väder.

Tog lite sovmorgon och klev upp runt strax efter nio. Käkade lite frukost och kollade sedan mailen. Lite trevliga mail från tradera hade det kommit under natten. Förstår inte hur folk kan låta auktioner ha sluttider mitt i natten.

I dag skulle IFK Ölme ha hemmamatch på Ölme IP mot Köping FF. Ringde brorsan och sa att vi kunde åka tidigare så kunde vi ta en sväng till Väse och kolla in deras Márten som dom hade idag. Alltid kul med marknader.

Väsemárten
Väsemárten

Sagt och gjort så rullade vi dit. Detta är en liten marknad men mysig ändå. Blev inte så mycket köp på marknaden mer än 4 cd-skivor med dansbandsmusik. Alltid kul att köpa på sig lite udda dansbandplattor.
Det blev även en fika hos IFK Väse. Hade tänkt köpa en ny axelremsväska då min Fred Perry väska gått sönder i blixlåset. Men h9ttade ingen. Nu hade jag ju förvisso inte trott att jag skulle hitta en Fred Perry där på marknaden men ändå. Ja ni fattar säkert.

Ölmeseger idag med
Ölmeseger idag med

När vi kände oss mätta på marknaden for vi i väg till Ölme IP. Det var en hel del bilar som stod på slätta. Det är trots allt något speciellt med matcher ute på Ölme IP. Det är bara att klä på sig varmt när man ska hit. För här blåser det alltid. Men idag var det inte sådan blåst så att man frös.

Det var en fröjd att se grabbarna spela fotboll idag. Spelet såg stabilt ut. Riktigt skönt att få det första målet kvarten in i matchen. Tack för det Dennis Karbin. Det var en tämligen jämn första halvleken där Ölme hade lite mer styr på matchen.
I andra halvlek ju mer klockan gick tror jag motståndarna blev mer och mer frustrerade vilket resulterade i lite gnäll på domaren och tjuvnyp här och där både från rödvita spelare på plan och ledare på bänken. Därför kändes det extra skönt när Raphael Alves Da Silva läckert stänker in 2-0.
Vi hade även bud på ett mål till som blev bortdömt på en offside. Men summan blev ju 3 poäng och det var otroligt skönt att bära med sig hem. Jag är glad att jag inte är fotbollsdomare. Det kan inte vara helt lätt.

Efter matchen blev det en tur till Karlstad för att besöka kyrkogården på Rud. Men innan vi tog oss dit besökte vi Bergviks Köpcentrum för att inhandla lite blommor. Alla handelsträdgårdar hade ju stängt tidigare idag p,g,a helgdagen. Karlstad visade sig också dagen till ära ha ett mycket fint väder, strålande solsken.

Norrstrands Pizzeria
Norrstrands Pizzeria

Innan färden bar hemåt Kristinehamn var vi ju tvungna att fylla på matförrådet lite. Det hela resulterade i en pizza på Norrstrands Pizzeria. Ett ställe vi besökt några gånger nu. Dom har riktigt bra mat där och trevlig personal. Ett ställe som jag varmt kan rekommendera om ni är i krokarna.

Publicerad: 2012-05-18 01:13:38

admin