Härlig danspremiär i Danshallen Karlskoga

10 jan

alvenforskga1601

alvenfdanshkga1602

alvenforskga1602

alvenforskga1620

alvenforskga1604

Nya dansställen ploppar det inte upp allt för många så här års. Men det finns dom som satsar rejält på dans. Ett av dessa ställen ligger i värmländska Karlskoga och heter Danshallen. Värmland är ju dansbandens vagga på något sätt. Så skal det satsas skall det väl göras här. Danshallen är en fd industrilokal som ligger en bit från flygplatsen i Karlskoga. Här har man dansat i flera år men i somras tog arrangören Karin Bergstedt med personal och totalrenoverade nedervåningen. Här arrangerar man dans flera gånger i veckan. Det är motionsdans, danskursers av alla dess slag. Nu har man utökat med danskvällar till livemusik. Fredagsdanser med dans till livemusik är det som gäller. Premiärband var Alvenfors som fick hoppa in för Deléns som lämnat återbud.

alvenforskga1605

alvenforskga1606

alvenforskga1616

alvenforskga1622

alvenforskga1608

Broder och jag skulle så klart dit och spana in vilket ställe detta är. Vi körde dit nästan på en gång. Det var tämligen lätt att hitta dit. Kör man bara på mot flygplatsen och sen tar sikte på bilprovningen är det inga problem att hitta rätt sen. Vi betalade vår entrén och möttes av mycket genomtrevliga arrangörer. Redan nu kändes det som att detta skulle bli en trevlig kväll. Det var ju premiärkvällen detta så man visste ju inte hur många som skulle dyka upp. Men med facit i hand blev det en mycket lyckad premiär som jag tycker arrangörerna får vara nöjda med. Vi hälsade på grabbarna i Alvenfors som var mycket glada över att se oss igen.

Så slog klockan 19.00 och Tony räknade in till kvällens första dans. Lugnt kryssar dansparen ut på golvet. Jag tog plats uppe på en läkare med full insyn för dansgolvet och scenen. Där placerade jag mig med min kamera och mitt 70/300 objektiv och tog en hel del fräcka dansbilder på publiken och framför allt orkestern som dom kunde använda till sin hemsida och Facebooksida. Alltid lika kul att laborera och testa nya inställningar. Det blev en hel del i mitt tycke läckra bilder som ni kan se i detta reportage.

alvenforskga1610

alvenforskga1611

alvenforskga1612

alvenforskga1613

alvenforskga1614

Alvenfors spelade som vanligt underbar dansmusik som jag tror passade som handen i handsken. ”Blir det ja eller nej” sjunger Peter. Frågar ni mig blir det ett rungade ja. Bandet gav förra året ut en lysande debut.cd. Från denna spelade man många härliga låtar. ”Vänner”, ”Alltid på väg”, ”När jag ser mig tillbaka”, ”Juliette” med flera. Ska man placera in dessa i ett fack så får det nog bli fräsch mogendans. Annars tycker jag det är rätt fånigt att placera in och sätta etiketter på dansband. Men jag törs nog säga att Alvenfors har en väldigt bred repertoar som passar de flesta ung som gammal.

alvenforskga1615

alvenforskga1607

alvenforskga1617

alvenforskga1618

alvenforskga1619

Så var det dags för kvällens paus. Vi fikade på goda ostmackor som dom hade. Utbudet var helt okej. Det fanns goda bakverk, kaffe, te och läsk att köpa. Fika miljön var trevlig med dämpade belysning och det blev en trevlig atmosfär.

Sedan så var dansen i gång igen med de trevliga grabbarna i Alvenfors. Jag tycker det är en mycket bra danstid här i Karlskoga. 19.00 – 23.00 gör att man inte kommer hem så där jättesent om när dansen slutar klockan 01.00 Även om broder och jag stannade kvar när bandet roddade ner så kändes det ändå inte som ”mitt i natta” Som helhet tycker jag att detta var en riktigt trevlig kväll med trevliga arrangörer, bra musik, bra dansgolv och gott fika. Nu hoppas jag på fin uppslutning på kommande danser. Förutsättningarna finns ju absolut. Så gott folk. Bara att packa ner dansskorna och bege sig till danshallen den 29 januari där det blir världspremiär för dansbandet Thoniez.

alvenforskga1603

alvenforskga1621

alvenforskga1609

alvenforskga1623

alvenforskga1624

alvenfdanshkga1625

Publicerad: 2016-01-10 23:54:41

admin