Härliga Bagatelle bjöd upp på Seniorernas Hus

8 mar

Det var något år sedan sist jag besökte Seniorernas Hus i Karlstad. Men nu var det dags igen. Bandet som spelade denna kväll var underbara duon Bagatelle från Odensbacken i södra Närke.

På sin sida skriver de så här om sig själva. Bagatelle består av två gamla dansbandsrävar som tog paus från heltidsmusicerandet och startade en dansbandsduo. Gert och Meta Fagerström träffades i Torgny Melins Orkester, där Gert agerade som keyboardist och sångare. Där hoppade Meta in under en period som saxofonist. Hon har tidigare spelat i värmländska Dansers och Curt-Görans fr¨n Eskilstuna. Gert har tidigare spelat i band som Jan-Åkes, Nya Christers, Jerrys, Davix och så klart Torgny Melins

Seniorernas hus i Sundsta herrgård är ett allaktivitetshus för seniorer. Det är en öppen mötesplats med en stor variation av utbud och program.
Alla seniorer är välkomna och man strävar efter att erbjuda ett så rikt utbud av aktiviteter som möjligt, där det finns något för alla, både för yngre och äldre seniorer.
Varannan söndag arrangerar man söndagsdans mellan klockan fem och halv nio.

Arrangören Ann-Sofie var på ett strålande humör när hon fick se mig. Extra kul var det att Mamma och Pappa var med denna kväll med. Mamma berättade att hon
varit här i ungdomens dagar. Då var detta en fritidsgård. Det var här som Sven-Ingvars spelade på 60-talet med ett gage på 152 kronor.

Bagatelle spelar varierad pigg och glad dansmusik med äkta spelglädje. Det märks att de gillar det de gör. Det sprudlar glädje kring Gert och Meta. En duo som jag verkligen kan rekommendera. Det låter riktigt bra om dem. Man blir glad av att höra deras musik.

Som vanligt blev det en del dansbilder till danslogen också. Fler bilder finns publiceras på danslogen.se Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det Seniorernas Hus och där med göra reklam för danserna. Har du kommit med på bild mot din vilja? Maila mig så plockar jag bort bilden.

Tack till samltiga för en riktigt trevlig afton.

Publicerad: 2020-03-08 11:56:47

admin