Hedins i Forshaga Folkets Hus

17 jan

Hedins och Forshaga Folkets Hus med hela familjen stod på programmet i lördags. Längesen nu som hela familjen var på dans tillsammans så det var skojigt. Premiär för mor och far att höra Hedins. Men dom fick godkänt av dem. Kul att även dom gillade grabbarna. Jag har ju sett dem många gånger förr så jag visste ju lite vad som väntade mig.

Conny Hedin som både sjunger, spelar giatrr och trumpet
Conny Hedin som både sjunger, spelar giatrr och trumpet

Halv nio anlände vi till Parkeringen som redan var fylld med lite bilar. Folk är där i tid trots kylan. Vi satt i bilen och värmde upp med en ”gammal kalasinspelning” med Hedins. En inspelning på den tiden då Andy som nu spelar i Claes Lövgrens var trummis. Kvart i nio öppnade entrén och folket började strömma in. Lite kul med Forshaga att folket här är där när det börjar. Det är inte som på krogen att folk kommer 2 timmar innan stängning. Dock kändes det lite glest första halvtimmen men sen var det knökat med folk.

Arne Bakken i Hedins spelar även dragspel och klaviatur
Arne Bakken i Hedins spelar även dragspel och klaviatur

Ovan här ser vi scenpersonligheten Arne Bakken. En genomtrevlig person tillika sångare. Alla i Hedins är jättetrevliga att prata med. Det är något speciellt med skånska dansbandsmusiker. Arne lärde jag känna via danbandsdax där jag först kom i kontakt med hans musik på skivan 100% Arne Bakken. ”Ska du älska mig till våren” är en låt som finns med på denna plattan och som Hedins plockat upp på sin repa.

Lasse Ingerstad på sång och gitarr
Lasse Ingerstad på sång och gitarr

Vissa låtar är sådana som man inte kan förstå hur ett band kan spela. En sådan är ”Gösta Gigolo” som jag nu hört med både Claes Lövgrens, Hedins och Micke Ahlgrens. Dock måste jag medge att jag tycker låten är lite cool med betoning på liten. Men den svänger gott i alla fall. Har ju ett minne från Cinderellakryssen i December då jag ”giggade” med Lövgrens till just nämnda låt. Här i Hedins var det Lasse på bilden ovan som svängde till det. Lasse blev föresten vald till ”Årets gitarrist” i ”Guldsladdenpriset” som är ett dansbandspris helt framröstat av dansbandspubliken. Stort grattis!!!

Robin Rignell spelar trummor
Robin Rignell spelar trummor

Det var skoj att höra dom dom ”nya” skivlåtarna live med Hedins. I ett tidigare inlägg kan ni läsa en recension av senaste plattan ”Glöm ej bort”.

Kvällen löper på bra och det blev till slut riktigt bra med folk. Jag tyckte mig se en del folk som brukar vara på våra söndagsdanser här i stan samt rocksulans danser. Riktigt kul att se några ungdomar där i går som dansade. Annars är ju Forshaga lite smått kända för att dra en mogen danspublik så om yngre hittar dit är bara skoj.

Strax innan paus bjöds det på lite gammaldans i form av schottis och hambo. Efter pausen rullade kvällen på i ett rasande tempo kändes det som. En trevlig kväll som tog snabbt för fort. Men så är det. Tiden går fort när man har skoj. Efter att ha tackat av orkestern och fått i sig en varmkorv var det så dags att bege sig hemåt i natten. Denna gång till tonerna av Sannex.

Publicerad: 2010-01-17 23:01:35

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.