Hedins i Storfors – En given succé som alltid

18 mar

Söndagar är lika med dans i Storfors. Som så många gånger för styrde vi kosan mot Kulturhuset. På scen stod en orkester vars bana startades 1963. Det var nämligen då som Bengt Hedins Orkester startade upp sin orkesterbana i Hjärnarp som ligger i Ängelholms Kommun. Det som man då inte visste var att man skulle bli en av landets mest bokade orkestrar. Sen 2004 heter man bara Hedins. Fr.o.m. augusti 2013 gjorde man en omstrukturering eller marknadsanpassning om man vill kalla det så. Man spelar idag både som trio och som kvartett, helt enligt önskemål. Enda skillnaden är att bandet spelar lite mer vardagar och kan då vara lite mer ledig på helgerna.

Mycket folk var det som vanligt som tagit sig till kulturhuset denna afton. Jag pratade med en dansare som var där och som berättade att det var kvällens orkester som drog lite extra. Och det kan jag gott förstå. Hedins är en riktigt bra orkester. De vet vad publiken önskar sig för låtar.

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett banden. Första gången jag kom i kontakt med bandet var under tiden då de hette Bengt Hedins. Då sände jag radio på dansbandsdax och fick således tillgång till deras musik. Sedan dess har det blivit otaliga danskällar live med bandet. Och det är lika trevligt varje gång.

Här i Storfors är dom ett säkert kort. De är bokade här två gånger per år. En gång på hösten och en gång på våren. Sedan brukar de dyka upp på lite andra ställen här i närheten under året så som Skoga Bygdegård, Gruvan i Grums samt Degerforsparken.

Det hela artade sig som vanligt till en mycket trevlig kväll med mycket dansat publik. Tack som vanligt till arrangörerna Kerstin, Sven och olle samt till Hedins orkester

Publicerad: 2018-03-18 23:07:58

admin