Hedins på Galejan i Storfors

20 nov
Galejan i Storfors
Galejan i Storfors

Söndagar i storfors är lika med motionsdans eller trivseldans. Kärt barn har många namn. Jag har flera gånger skrivit om Korpens motionsdanser i Storfors så ni vana läsare vet väl ungefär hur det ser ut på dessa danser och hur tågordningen är.

Hedins in action
Hedins in action

Kvällens band var Hedins från Ängelholm som svarade för dansmusiken med den äran. Dom är riktiga hjältar må jag säga som mot alla odds lite tar sig till alla dansställen just nu i hyrda minibussar och små lastbilar. Allt för oss dansbandsentusiaster så få ha kul. Broder och jag landade rätt tidigt i Storfors innan dansen skulle ta sin början. Grabbarna hade redan packat upp allt och var i full gång med soundcheck.

Arne Bakken
Arne Bakken

På plats denna trevliga söndag var en del ”känt folk”. Bland andra Dan Lundkvist som man känner igen från Jontez där han trummat en hel del. Björn Björklund känd dansbandsprofil från Danslaget, Ji Coos och nu Holidays var på plats. Han hade tagit med sig trevliga Sandra Green. Med andra ord var ”fan-cluben” på plats.

Innan dansen början ladde vi upp i logen med lite snack om branschen, kaffe och mineralvatten. Vi kom att snacka om alla dessa underbara dansarrangörer och dansplatser i Norrland, och hur trevligt det är att turnera där på vintern. Tänk er att rodda mitt i natten vid Ersboda Folket Hus. Jokkmokk marknad eller Kalix Folkets hus när det är sisådär -30 grader ute och låset på bussen frusit fast och man glömt pluggat i värmaren. Det är glamour på hög nivå. Men vad gör man inte för att möta den fantastiska danspubliken.

Robin spelar bas
Robin spelar bas

Strax innan 17.00 lämnade vi logen och gick mot danslokalen. Det var fullt med folk som kommit för att slå en sula på parketten denna söndagskväll. Dagen innan hade bandet gästat Brunnsparken som för dom som ville kunde man dansa till Hedins två dagar i rad utan att behöva åka speciellt långt.

Just denna kväll fick jag mig en glad musikalisk överraskning. Vi som var där fick bevittna skönsång av trumpetaren Rignell. Jo då! Robin Rignell tog sig ton i två svängiga låtar. Det lät mycket bra. Kalas att ha fyra duktiga sångare i ett band. Det är inte alla som har. Att han dammade av två ”Streaplerslåtar” gjorde ju inte saken sämre precis.

Conny spelar gitarr
Conny spelar gitarr

Klockan halv sju var det så dags för kvällens paus. Här i Storfors Folkets Hus har man ingen servering utan alla får ta med sig ”kaffekorgen” själva. Vi hade fixat goda mackor med leverpastej och ost på. Mumsigt värre!

Lasse med sin gitarr
Lasse med sin gitarr

Klockan 19.00 var det så dags för Hedins att spela vidare 1½ timma framåt. Man blandade bugg, foxtrot och en och annan gammaldans, allt efter publikens önskemål. Något som grabbarna i bandet skall ha stort beröm för är att dom frågade publiken om ljudnivån var bra. Inte många band som gör det. Arne sa lite skämtsamt att ni bestämmer volymen så bestämmer vi låtarna.

Danspublik i Storfors
Danspublik i Storfors

Efter etter ett extranummer av ”Mr Guitarrman” Lasse Ingerstad så var dags att säga farväl till publiken.För bandets räkning var det dags att börja packa in prylarna för att sedan bege sig till Skara där bandet skulle få ställa sina prylar. Dom skulle ju på fredagen spela i Karlstad på Hotell Fröding i Karlstad. Ni som följt med i bloggen kan längre ner sen en video om Hedins glamorösa turéliv.En dryg en och en halv timma senare var så alla prylar inlastade i bussen och det var dags att dra sig hemåt.

Fotografen Mackan
Fotografen Mackan

Bjuder er här på tv låtar med Hedins

Publicerad: 2012-11-20 12:20:52

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.