Hedins sista spelning i värmland som kvartett

9 jul
Hedins är taggade inför spel
Hedins är taggade inför spel

Vädergudarna gjorde sitt yttersta i onsdafs och lyckades i stort sett till 100% med vädret över Degerfors Folkets Park där Hedins denna onsdag spelade upp till trivseldans. Broder och jag hade några dagar innan framkallat kort på grabbarna i Hedins. Ja nu för tiden framkallar man dom kort man vill ha riktiga bilder utav. Det hela resulterade i två fina fotoalbum. Dessa gav vi bort till Arne Bakken och Lars Ingerstad.

Arne kikar på bilder
Arne kikar på bilder

Dessa två herrar kommer ju som bekant sluta i bandet för att ägna sig åt andra projekt framöver. Arne kommer tillsammans med sin fru starta upp Bakkens orkester för att spela i södra Sverige. Lars kommer börja spela lite med sitt gamla band Lajbans

Publik i Degerforsparken
Publik i Degerforsparken

Strax innan halv sju rullade den blåa Volvon in i Degerforsparken. Solen stod högt över parken och fåglarna sjöng för fulla muggar. Tänk vad livet kan vara underbart. Vandrade ner mot dansbanan när allt va uppriggat och klart för ännu en trevlig danskväll. Efter en stund kom dom stiliga pojkarna i Hedins och vi överlämnade våra presenter till dem. Riktigt kul att överraska dem på detta sättet.

Danspublik till Hedins
Danspublik till Hedins

Kl 19.00 kickade Robin Rignell i gång danskvällen. Full bana från start är härligt. Det strömmade till folk hela tiden. Arrangören Manfred Sundholm sken i kapp med solen när han tog entré av besökarna. Det skulle visa sig bli publikrekord för onsdagsdanserna. En bra bit över 230 personer blir en toppnotering i protokollet.

Arne och grabben bjöd som vanligt på sig själva och gjorde kvällen exakt så där genomtrevlig som jag trodde att vi skulle bli. Många jag pratade med i publiken rosade Hedins för deras musikalitet, arrangemang, körer, mixen mellan eget, covers och härliga instrumentala låtar. Jag håller med dem på varenda punkt. Jag har berömt Hedins för detta många gånger förr men det tål att upprepas.

Hedins in action
Hedins in action

I pausen smakade vi på mackor som vi gjort hemma. Det är fantastiskt i Degerforsparken att man gör precis som man vill utan att någon tittar snett. Man har dessutom lokaler där man kan sitta med sitt medhavda fika. Vilket annat dansställe har detta?

Efter pausen tågar Arne, Conny, Robin och Lasse på med sin härliga musik. Man har även ett litet lotteri här. Tyvärr blev det ingen vinst idag. Man kan nämligen vinna en entrébiljett till kommande danskväll. På entrébiljetten som innehåller et nummer drar man några lyckliga vinnare.

Åsa och Arne i duett
Åsa och Arne i duett

Klockan närmar sig så smått 22.30 och det är dags för bandet att bjuda på sin sista dans. Överraskande många är det som stannat kvar och som dansar distansen ut. Efter extranummer så var så åter en kväll med dessa Skånegrabbar till ända. Kändes lite vemodigt. Men allt har ju ett slut och även en fortsättning. Ser fram emot att få höra Hedins trio med Ola Nordén på sång. Önskar även Arne och Lasse lycka till med framtida musikaliska projekt.

Markus i Degerfors
Markus i Degerfors
Publicerad: 2013-07-09 21:08:27

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.