Het sambaafton på Mastis

25 mar
Danstjejer från Widelius Dansstudio Kristinehamn
Danstjejer från Widelius Dansstudio Kristinehamn

IFK Ölme, Kristinehamns Brassilien Akademi och Mastmagasinet arrangerade en het Sambaafton. Och visst det blev det en ”het” kväll. God mat och varmt i lokalen. Maten bestod av ljummen rostbiff, tomatsalsa och kryddad klyftpotatis med en god sallad till. Inte illa.
Maten på Mastis håller alltid god kvalité.

Danstjejerna tillsammans med Ölmes brassar
Danstjejerna tillsammans med Ölmes brassar

Efter maten blev det en härlig dansuppvisning med otroligt duktiga tjejer från Widelius Dansstudio Kristinehamn. När vi kom till Mastmagasinet så stod tjejerna inne i lokalen på lite olika ställen och liknande statyer. Mycket häftigt. Jag skulle inte klara av att stå till så länge som dom gjorde.

Widelius Dansstudio Kristinehamn drivs av Viktoria Widelius i privat regi. Vårt mål är att utveckla och etablera dansen för barn och ungdomar i Kristinehamn.

På bilden ovan ser ni samtliga danstjejer tillsammans med våra otroligt duktiga brassar i Kristinehamns Brassilien akademi som tillsammans med dom andra grabbarna i laget skall vinna serien i år. Och jag hoppas att så blir fallet. Det hade varit enormt kul. Även om det kan bli tufft. Jag har dessvärre inte hängt med i dom andra seriekonkurrenternas värvningar men har läst och hört att en del lag gjort några ”vassa” värvningar.

Jag på Mastmagasinet
Jag på Mastmagasinet

Måste ju ha med en bild på mig själv. Någon sa att jag liknande Ulrik Munther. Men det håller jag inte med om. Dom kanske menade att vi hade basker båda två. Jag tycker det blev bra i alla fall med baskern til denna skjortan.

Young 66 har något så heligt som en äkta ljusskylt
Young 66 har något så heligt som en äkta ljusskylt

För kvällens musik svarade dansbandet… ursäkta Nostalgigruppen Young 66 för musiken. Leif tyckte inte man skall kalla dom för dansband då folk kan tro dom spelar Thorleifs och Vikingarnamusik. Nåväl!
Dansant musik spelade dom allt i alla fall. Och det bästa av allt ser ni ovan. Dom har en ÄKTA ljusskylt. Ni vet en sådana som alla dansband hade upphissade på 70 och 80-talet. Snacka om Nostagli. Extra glad är jag eftersom jag på ett sätt är delaktig i den. Den (själv skylten) är nämligen producerad på MT Trading & Design där jag jobbar.

Leif och Nilla i Young 66
Leif och Nilla i Young 66

Leif och Gunilla är två stycken 50-talister som älskar sin ungdomsmusik.
De vill ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick.

Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones.
Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken.

Både Leif och Gunilla har ett gediget musikliv bakom sig.

Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Med massor av skivframgångar och svensktoppsplaceringar.

Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurens med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer.

Jag kan lovar att ni inte kommer bli besvikna. Det lät mycket bra om dem i lördags på Mastis. Dom har ju en enorm låtkista att ösa musik ur. Och även om jag inte var med när det begav sig så kände man ju så klart till alla låtar som spelades. Leif och Nilla har båda mycket härliga röster. Måste även berömma Leif för hans gitarrspel. Man blir lite smått avundsjuk på att man inte själv spelar så bra gura.

Många var dom som valde att dansa till Young 66 sköna musik
Många var dom som valde att dansa till Young 66 sköna musik

Det var lite glest på golvet i början av kvällen men ju mer av kvällen som gick ju fler hittade upp på dansgolvet. Det är inte varje dag man ser att det dansas styrdans på Mastis i Kristinehamn. Oftast är det ju den förskräckliga discomusiken som det dansas till. Men vem vet. Kanske det kan bli något mer tillfälle för styrdans på Mastis. Förutsättningarna finns ju om man säger så.

Det var inte så mycket folk på Mastis som man kanske önskade. Men med tanke på att det var premiär för ett nytt uteställe här i stan så kanske det inte var så konstigt. Men vi som var där på Mastis hade det kul i alla fall.

Stort tack till IFK Ölme, Kristinehamns Brasilien Akademi, Mastis och Young66 Leif & Nilla för en mycket trevlig kväll. Att spela i nästan fem timmar är inte dåligt.

Rundade av och tackade orkestern och Mastis personal strax efter kl 02.00 och begav oss sakta hemåt. Hade turen att haffa en taxi som gjorde att man kom hem i tryggt och säkert.

Publicerad: 2012-03-25 22:20:23

admin