Highlights med nytt album

8 jan

HIGHLIGHTS – ON STAGE
Antal spår: 10
Total speltid: 34:44
Betyg: 4

Bandet Highlights är aktuella med ett nytt album som den släppt digitalt på spotify.

Highlights bildades 2004 genom ett samarbete mellan bandet, skivbolaget ER-records och bokningsbolaget Namkab. Sedan dess har Highlights under några år vuxit och etablerat sig som ett av våra mest populära modernband.

Nya plattan ”On Stage” är en förkortad version av ”Live” skivan som bandet släppte i början av sommaren som fysisk CD skiva med 21 låtar. Skivan spelade bandet in i Borgen februari 2020 innan pandemin slog till och rensade bandets spelplan. Plattan och släpptes i en mycket begränsad upplaga. Eftersom Cd-skivan har blivit så efterfrågad så har grabbarna valt att ta ut tio låtar av publikens favoritcovers på Engelska och släppa den på Spotify.

Plattan öppnas friskt med ”I’m Still Standing” av Elton John. Och följs av flera andra härliga låtar. ”American Pie” Skriven av Don McLean, ”True Colors” av Billy Steinberg och Tom Kelly, ”Against All Odds” av Phil Collins, Svängiga ”No Surrender” av Bruce Springsteen är andra låter som inte går obemärkt förbi. En grymt läcker lite jazzig version av ”All I Do Is Dream Of You” går inte heller av för hackor.

Det låter tight och musikaliskt mycket bra om Highlights och det hela är mycket snyggt förpackat i denna livesamling. Bra sång av samtinga sångare men ett extra plus till frontsångaren Morgan Sjogerlöv

För att förstärka att det verkligen är live har man tagit med lite publikljud och applåder. Sammanfattningsvis En varierad platta som jag varmt kan rekommendera att ni sparar ner i era spellistor.
Även jag som inte är speciellt dansant av mig blir sugen på att stuffa upp på golvet. Det måste väl ändå ses som ett mycket gott betyg som landar på en stark 4:a

Publicerad: 2021-01-08 01:47:41

admin