Holens på söndagsdans i Storfors

21 apr

holensstorvf14-21

Om jag säger Kent, Monica, Jerka och för dagen Osten. Vad tänker du på då? Dom inbitna dansbandsfantasterna kommer så klart att svara Holens orkester från Vingåker. Och det är just vad det är. Monica Holen på sång, sax och gitarr, Kent Holen på bas och sång, Jerker Andersson på trummor och sång, och för dagen Hans ”Osten” Östlund på klaviatur. Detta eminenta dansband hade denna söndag den goda smaken att spela i Storfors Kulturhus. Och kan ni tänka er? Jag var där, denna alldeles förtjusande försommarkväll. Det var alltså Korpen Karlskoga som vanligt höll sin söndagsdans, säsongens näst sista. Säsongsfinalen hålls nästa söndag då Nordbergs står på scenen.

holensstorvf14-02

holensstorvf14-03

Det var riktigt skönt väder när den silverfärgade volvon rullade upp mot metropolen Storfors. I bilstereon skvalade Delens orkester sköna toner. Vi var alla i bilen överens om att det skulle nog bli en riktigt trevlig kväll med Holens och mycket folk. Och jag kan med facit i hand berätta att vi inte kunde ha mer rätt. Arrangörerna Sven och Kerstin berättade att det till och med var så mycket folk så det blev säsongsrekord. Undrar om det beror på orkestern att det var så mycket folk? Dom hade nämligen tidigare i veckan slagit publikrekord på Brunnsparkens eftermiddagsdans i Örebro.

holensstorvf14-09

holensstorvf14-12

holensstorvf14-07

Exakt klockan 17.00 drar Jerka i gång kvällens första åk. Lugnt och kramig som sig bör i låtarna. ”San Marino” och ”Vi två har varandra”. Redan från start ser det mycket bra ut med publiktillströmningen. En kik ut genom fönstret vittnar om att parkeringen i näst intill är fullbelagd. Hos Sven och Kerstin är det fortfarande folk som skyndar sig att betala entrén.
Kent tar till orda och hälsar alla varmt välkomna och presenterar orkestern Holens från Vingåker. ”Du ger kärleken ett namn” och ”Lucky Lips” i andra åket så var då dansen i full gång. Glada leenden både från dansgolvet och scenen. Här i Storfors trivs dansare och orkestrar. Mycket beror det nog på den härliga stämning som är.

holensstorvf14-05

holensstorvf14-06

Kent påannonserar kommande två låtar. Det ska bli lite lugnt i låtarna ”Höstguld” och ”Det bästa i mitt liv”. Men eftersom det är vår så tycker jag vi döper om låten till vårguld i stället. Bra idé Kent. En del dansare står på kvar på golvet och håller hårt i sin danspartner medans andra söker sig en ny. Som jag skrivit tidigare så var detta säsongens näst sista söndagsdans. Nu på söndag är det final med Nordbergs orkester. Sen dröjer det till hösten igen innan man drar i gång med dansen igen. Söndag 20 september bjuder Stickan & Classe upp till dans. Men innan dess har vi ju en varm, skön och härlig sommmarsäsong i Degerforsparken att se fram emot.

holensstorvf14-11

holensstorvf14-15

Åter till dansen där Jerka nyss harklat upp sig för att bjuda på ”Living next door to alice” och ”Stan by me”. Det är med riktig inlevelse som han tolkar dessa två låtar på sin eget lilla vis. Mycket bra! Mycket applåder till en nöjd Jerka Andersson. Lite bättre fart på det hela påannonserar Kent med låtarna ”Kom igen seniorita” och ”I need you love tonigt”. Det dröjer inte många sekunder innan det är full fart på dansgolvet igen. Efter några låtar har orkestern kommit fram till ”kaffevalsen”. Det betyder att det snart är dags för paus. Det är så enormt kul att höra så kompetenta musiker Valsen klarar Osten av med bravur på sitt klaviatur även om det är många ackord som skall tas på kort tid. Men är man proffs så är man.

holensstorvf14-18

holensstorvf14-10

I pausen går jag ut för att få mig lite frisk luft och samspråkar med en dansare som är mer eller mindre stamgäst här. Jag frågar vad han tycker och kvällen så här långt. Det är såååå bra och dom är sååå bra på att spela får jag till svar. Jag är benägen att hålla med. Mycket trevliga musiker som verkligen bjuder på sig själva. Så mycket bättre än så här kan det ju knappat bli. Jag får tips på några parker som han tycker jag skall besöka i sommar. Nora Folkets Park och Dalkarsbergs Folkets Park. Vi får se hur det blir med den saken. Jag har ju varit vid Nora Folkets Park tidigare. Fast då var parken stängd så det fick bli bilder genom stängslet. Jag minns att det hällregnade då. Så det är inte helt omöjligt att det blir att man återvänder dit när parken har dans. Dalkarsbergs Folkets Park har jag bara hört talas om. Men den verkar ligga fint så oddsen för att man drar dit är nog stora.

holensstorvf14-20

holensstorvf14-17

På dansgolvet skall det bli mysig foxtrot. “En vän du kan väcka mitt i natten” tillsammans ”Om jag säger att jag älskar din kropp”. Den första är med på bandets senaste full-cd som släpptes under förra året. En riktigt bra platta som jag själv medverkat på. Ja nu har jag inte medverkat musikaliskt om nu trodde det. Nej jag medverkar i form av grafisk designer. Jag förresten även skyldig till att bandets affischer, orkesterkort och roll-uper ser ut som dom gör. Alltid lika kul att göra en insats för den grafiska dansbandsbranchen.

holensstorvf14-04

holensstorvf14-08

holensstorvf14-19

Så är vi framme vid det tråkiga ögonblicket på kvällen. Nämligen sista dansen. Kent, Monica, Jerka och Hans tackar alla för en trevlig kväll. Kent flikar in med att vi i publiken var såpass många så att det räckte till publikrekord. Stående ovationer från publik och orkestern.

Publicerad: 2015-04-21 22:34:29

admin