Holens avslutade danssäsongen i Storfors

28 dec
Holens med Hans Östlund (Hans var med som vikarie)
Holens med Hans Östlund (Hans var med som vikarie)

Så var det då dags för säsongens sista söndagsdans på Storfors Kulturhus. På scenen stod Vingåkers stoltheter på dansbandshimlen, nämligen Holens orkester. Det har verkligen blivit en tradition att ha dom på scenen vid säsongsavslutningen av höstens danser. Så varför hitta på något annat i år. Traditioner är till för att hållas. I alla fall dessa.

Kent med sin bas
Kent med sin bas

I dag skulle mor och far med samt vår vän Carina. Så det blev två bilar upp till Storfors. Broder hade innan tagit sig en tur in till stan för att skulle köpa med en fin jul blomma till arrangörerna. Det brukar vi göra varje år. Ett kort stopp på Coop i Storfors för att köpa en dricka så var vi framme. Många bilar hade redan kommit vilket bådade gott. Vi steg in och hälsade glatt på Sven och Kerstin som var lika glada som oss att ses.

Danspublik
Danspublik

Kent, Monica, Jerka och Hans hälsade alla välkomna till Storfors. Ni som känner till orkestern väl kanske undrar vem Hans är. Han ingår väl inte i Holens? Hans inge mindre än Hans ”Osten” Östlund som annars spelar i Gideons orkester, men som denna dag var vikare för Roger som är ledig från orkester på grund av hälsoskäl. Det hade kommit många dansare till Storfors denna kväll för att dansa av sig lite innan julfirandet tar vid på allvar.

Monica sjunger
Monica sjunger

Kent hälsar publiken välkomman och möt applåder innan dom ens hunnit ta en ton. Vilken start på denna sista danskväll för säsongen i Storfors. Ni är för underbara det värmer i hjärtat säger han. Vi ska inleda och dra igång dansen så ni får dansa. ”En tro på kärleken” och ”När du ser på mig” fick inleda kvällens första dans.

Jerka håller takten
Jerka håller takten

”Du ger kärleken ett namn” och ”Lucky lips”. Så var dans nummer två igång. Efter den fjärde dansen var det så dags för kvällens första gammaldans. Det blev så klart en schottis. Sedan var det dags för lite instrumentala tongångar när Monika så fint i sin saxofon blåste ”No matter wath” med följande duett sång mellan Kent och Monika i ”Håll om mig”. Riktigt trevligt med variation på låtmaterialet.

Hans bakom sin klaviatur
Hans bakom sin klaviatur

Mamma har en speciell favoritlåt som Holens framförde på begäran. Hon hörde den på en platta med Gideons som Kent sjunger på. En fin thorleifsklassiker som heter ”Det ska komma en morgon” skriven av Mona Gustafson.

Holens har en skön blandning mellan covers, kända evergreens och egna låtar. Fullt blev det ganska snabbt på dansgolvet då Monika sjöng titelspåret från deras senaste skiva ”Jag drömmer om en man”. En låt det verkligen svänger om. Man skulle kunna säga att dom verkligen spelar publikanpassad dansmusik. Alltså precis den musiken som dansarna vill höra.

Överräckning av blomma
Överräckning av blomma
Sven håller tal
Sven håller tal

Efter pausen var det dags för en liten överraskning. Upp på scenen stegade ett antal människor med en stor rejäl blomma som var till Sven, Kerstin och Olle. Man hade på de tidigare danserna samlat ihop pengar till detta. De höll ett kort tal sedan fick de en stor fin blomma, allt under publikens kraftiga applåder. Sedangick också broder och jag upp och överräckte en blomma plus en liten julklapp. Publiken stod nedanför och klappade taktfast i händerna Sven tog micken och tackade alla och hälsade alla välkomna tillbaka i januari.

Danspublik i Storfors
Danspublik i Storfors

När dom sista tonerna ebbat ut ställde man till med ringdans så det stod härliga till. Ett potpuri av alla våra kända juldanslåtar blev det. Tack för denna trevliga kväll Holens. Tack även för trevliga danskvällar under 2014. Nu tar vi sikte på ett lika bra dansår 2015. Väl mött den 11 januari då Hedins står på scenen.

Här följer några fler bilder från danskvällen med Holens

Monica spelar sax
Monica spelar sax
Danspublik i Storfors
Danspublik i Storfors
Jerka har mycket att slå på
Jerka har mycket att slå på
Jag och Kent
Jag och Kent
Publicerad: 2014-12-28 23:31:23

admin