Holidays i Holken

17 mar
Mariebergsskogen Karlstad
Mariebergsskogen Karlstad

Fredagen bjöd så klart på jobb. Efter jobbet blev det till att åka hem och svida om till dansen i Karlstad. Det skulle arrangeras ”länsdans” på Holken Mariebergsskogen och för dansen skulle Holidays orkester från Åmål svara.
Ett band vi haft glädjen att dansa till flera gånger. Startade med buss runt kl 18.00 från Kristinehamn.
Åkte dit med Vänerbuss och en dansbandstrummis och chaffis. Per Edström som varit med i bland andra Berth Thores och Splitz och nu Roxz orkester.

Mikel på sax och Björn på stämband
Mikel på sax och Björn på stämband

Kom tryggt och säkert fram till Karlstad c:a 20 minuter innan dansen. Alltid lika skönt att ha gott om tid på sig. Rullade in och och betalande entren och hängde av oss jackorna. Inspekterade golvet tillsammans med Rose-Marie. Vi både tyckte golvet verkade vara i fin form. Hälsade lite på dom trevliga grabbarna i bandet. Sen kom Kaggen. Skönt, då var allt som det skulle. Ingen länsdans utan Kaggen. Så är det! För er som inte vet vem han är, om det nu finns sådana kan jag berätta följande. Kaggen eller Lennart Kaggebo som han heter spelar i dansbandet Kaggens. Det är ett dansband från Värmland som delvis består av funktionshindrade personer. Lennart är dessutom en hejare på dansband. Det han inte vet om dansband är inte värt att veta :)

RM och jag stod och lyssnade in oss dom två första låtarna innan vi satte fart i en bugg. Jäklar vad kul det är att rullstolsbugga. Även om man inte är så duktig på det. Men det ger sig väl. Övning ger färdighet. Behöver nog bara få lite kondition. Redan efter 4 låtar är man alldeles matt. Men kul är det :)
Riktigt kul!!!

Håkan på trummor och Hans på bas
Håkan på trummor och Hans på bas

Holidays var i toppform som vanligt. Det märks att dom har roligt på scenen och att det är ett gött gäng. Bandet hade dessutom nya scenkläder. Röda byxor och svarta skjortor. Stiligt som tusan. Undrar vem som inspirerat dem? ;)
Man kanske skulle bli dansbandsstylist. Det hade varit något det. I dag kan man ju tänka så fritt när det gäller kläder till dansband och det är ju bra.

Holidays har en väldigt bred repertoar som tilltalar dom flesta. Det är nya fräscha låtar som dom blandar med gamla kända godingar. Man har 4 olika sångare i bandet vilket ger stor variation på kvällen. Så har du möjligheter och vill dansa till bra taktfast dansmusik skall du absolut åka ut och dansa till Holidays. Det jag gillar är att dom har bra så danstempo i sina låtar.
Kanske inte så konstigt då flera i bandet är goda dansare. Har i alla fall sett tre av dem ute på diverse danskvällar, men är övertygad om alla i bandet har takten även på golvet.

Hans på klaviatur Björn och Micke
Hans på klaviatur Björn och Micke

Det var stundtals trångt på golvet så man fick se upp lite vart man dansade. Men med halvt ögon i nacken gick det bra. Strax efter halv nio tog vi en paus och fikade på goda smörgåsar och läsk. Jag är ju inte nog vuxen till att dricka kaffe och tur är väl det eftersom mjölken till kaffet var slut så det var lite kaos.
När vi fikat klart tog så orkestern lite paus. Tog mig en trevlig pratstund med bandet. Alltid lika trevligt. Fick då veta att man håller på att spela in en platta som beräknas släppas någon gång under året. Dom har flera trevliga spelningar framöver. Se nedan för kommande spelningar eller på holidaysorkester.com för mer information om dessa.

Holidays Orkester
Holidays Orkester

Tog en bild på bandet innan vi åkte hem som jag tycker blev rätt okay. Tog även en stående bild men dom blev lite mystiska i ansiktet så jag har valt att inte publicera bilden. I bland blir det inte som man tänkt sig med bilder.

Här kan du dansa till Holidays framöver:
2012-03-23: Oslo/Grorud, Dagfinns Dancing
2012-03-24: Gan/Norge: Dalheim
2012-04-06: Åmål: Vikenborg
2012-04-13: Oslo, Brighton Pub
2012-04-14: Hamar, Høvang
2012-04-22: Örebro, Brunnsparken
2012-04-27: Skara, Fokus Folkets Park
2012-04-28: Åstorp, Tingvalla
2012-04-30: Höljes, Folkets Hus
2012-05-04: Vemdalen, Vemdalsskalet
2012-05-05: Delsbo, Bygdegården Paviljongen
2012-05-13: Sunne, Kolsnäs Folkets Park
2012-05-26: Risør, Hotell Risør
2012-06-09: Lillestrøm, Folkets Hus
2012-06-29: Årjäng, Folkets Park
med reservation för ev ändringar och fel

Publicerad: 2012-03-17 02:09:53

admin