Holidays svängde loss i Degerforsparken

25 aug

holidaysdfsp1501

holidaysdfsp1502.jpg

holidaysdfsp1503

holidaysdfsp1526Orkestern som ständigt har semester spelade denna onsdag i Degerforsparken. Badet jag snackar om är så klart Holidays med utgångsort Svaneholm/Åmål. Bandet som på några år kommit in och fått spela på en rad nya dansställen och därmed blivit omåttligt populära bland danspubliken . Denna onsdag var vädret verkligen på våran sida. Högsommarvärme deluxe. Jag och broder kryssade i väg tidigt till dansen för att snacka med grabbarna. Arrangören Manne var på ett strålande humör denna kväll. Många kända ansikten på plats. Extra kul var det att en kompis från Hjo dök upp. Dock måste jag ha varit helt borta första timmen då jag gick rakt förbi honom utan att se att det var han. Det första man blir blind på är ögonen sägs det.

holidaysdfsp1504

holidaysdfsp1505

holidaysdfsp1506

”Är det mig du tänker på” sjöng Björn Björklund inledningsvis. Dansgolvet blev fullt direkt och de fick en rejäl applåd av publiken. Björn tar till orda och hälsar alla välkomna till Degerfors. Vilken kväll vis ska ha här hos Manne. Vi heter Holidays och kommer från Åmål. Vi ska spela upp för er ikväll. Agneta Mårtensson är en trevlig låtskrivare från Skåne. Hennes låt ”Älska mig mest.” som hon skrev till Bob stevens fick inleda dans nummer två.

holidaysdfsp1507

holidaysdfsp1508

holidaysdfsp1509

Lugna låtar varvat med lite snabbare kom i en härlig blandning. Man spelade även en och annan gammaldans till publikens förtjusning. Holidays är grabbarna som vet vad publiken vill ha. En dam jag snackar med tycker dom är jättebra. Dom spelar kanske lite er bugg än dom andra orkestrarna som brukar spela här, men det kan vara gott det med. Vi äldre behöver lite fart vi med säger hon innan dom seglar ut på dansgolvet till tonerna av låten ” En stunds love”. En låt som bland Maritha Johansson varit med och skrivit tillsammans med Maria ”Mia” Olsson. Marita var en underbar låtskriverska som för en tid sedan gick bort.

holidaysdfsp1510

holidaysdfsp1511

holidaysdfsp1512

Nu skall vi spela en schottis sa Michael och publiken ställde upp sig. Det gick ju bra det där vi tar en till. Visst är det härligt med gammaldans? Det tycker i alla fall jag även om jag inte dansar det. Sen ger det ju lite variation till dansarna med. I Degerfors bör orkestrarna spela 4 moderna 1 gammal. Något som de flesta orkestrar förhåller sig till efter bästa förmåga.

holidaysdfsp1513

holidaysdfsp1514

holidaysdfsp1515

I pausen gick vi med orkestern in och fikade. Daniel från Hjo hans kompis också. Riktigt kul att dom dök upp och överraskade. Då är det nog på tiden att vi får åka och överraska dom i Tidaholmsparken som är deras ”hemmabana”. Det var gott med lite fika och mackor nu. Det blir lite dansbandssnack som vanligt. I logen hänger det en del affischer som vi kommenterar artworket kring. Vi kommer fram till att Holens och Gideons har klart snyggast affischer. Kanske beror det på att det är någon viss Markus som gjort artworket till dem. Hehe

holidaysdfsp1516

holidaysdfsp1517

holidaysdfsp1518

Efter pausen var grabbarna startklara igen på scenen. Och tur var väl det. Publiken njöt av musiken och solen som långsamt gick ner bakom teaterbyggnaden i Degerforsparken. Det var riktigt ljummen temperatur ute. En härlig danskväll var på väg att gå mot ända. Man rundade av danskvällen med en flamingokvintettens slagdänga 6:e september. Applåder och ett litet extranummer blev det också. Vi stannade kvar och snackade lite med grabbarna. Sedan tackade vi för oss och rullade hemåt.

Här följer lite fler bilder från kvällen med Holidays.

holidaysdfsp1519

holidaysdfsp1520

holidaysdfsp1521

holidaysdfsp1522

holidaysdfsp1523

holidaysdfsp1524,

holidaysdfsp1525

Publicerad: 2015-08-25 15:06:35

admin