I Kärlekens tecken för tredje gången

22 maj

karlekensteckenaff16

För ungefär ett år sedan så arrangerade Åsa Karlström en välgörenhetskonsert i Karlskoga Kyrka under namnet ”I Kärlekens tecken”. Flera av Åsas musikaliska vänner ställde upp och spelade gratis på denna konsert. Åsa sade innan att hon inte visste hur många som skulle dyka upp. Facit blev en fullsatt kyrka.

karlekenklipp16

Intäkterna från konserten i maj resulterade i en heldagsutflykt till Kolmården för 70 barn som inte skulle komma ut på någon semesterresa. I november samma år gjorde hon en julvariant med ungefär samma musiker på Kupolen i Karlskoga. Då slussade Åsa pengarna vidare till barnfamiljer i Karlskoga och Degerfors som har svårt att få ihop pengar till julfirandet.

Nu var det dags igen för Åsa att arrangera en gala ”I Kärlekens tecken”. Denna gång är intäkterna avsatta för en resa till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. En del skulle även skänkas till organisationen ”clownetterna” som ideellt roar svårt sjuka barn på sjukhus. En del kan tycka att det låter konstigt med humor mitt i alla sorg som kan drabba en familj. Men detta kan göra att man orkar kämpa lite till.

karlekensteckena1621

karlekensteckena1622

karlekensteckena1623

karlekensteckena1624

karlekensteckena1625

Årets sommarkonsert hölls i Novellhallen i Karlskoga och var en samarbete mellan BIK Karlskoga och Svenska Kyrkan. BIK Karlskogas lagkapten Martin Tellander lede galan tillsammans med Åsa Karlström. Vi tog platser ganska långt fram för att få till bra bilder. Lamporna slocknade och musiken tog sin början. Alla sjöng vilken härlig start på denna gala. Sedan presenterades alla artister. Conny Olsson, Katarina Fürst, Linda och Pekka Dahl, Thomas och Linnéa Wikström, Susanne Eriksson, Susanne Jansson, Åke Norén och De Nadas, Erik Sjöstrand, Malin Sjöstrand Näsman och dragplåstret Janne Åström. En tjej som var med på scen men som inte sjöng något var. Susanne Andersson. Hon var förkyld och lite krasslig i halsen, men satt med på scenen ändå.

karlekensteckena1601

karlekensteckena1602

karlekensteckena1603

karlekensteckena1604

karlekensteckena1605

Det bjöds på ett riktigt musikaliskt smörgåsbord med så mycket härlig musik. Varierat program så jag tror nog att alla fick med sig något hem som dom kan leva på ett bra tag framöver.

Katarina Fürst som tidigare bland annat varit dansbandssångerska i bandet Sandins inledde med en vacker norsk låt som heter ”Lykke till”. Oj så vacker låt. Man kan säga att hon satte ribban för det musikaliska denna afton.
En trevlig kille som har riktigt bra sånger är en grabb från Karlskoga som heter Åke Norén. Med sitt band bjöd han på flera trevliga melodier som han själv knåpat ihop. Humoristisk och väldigt sympatisk grabb denna Åke. Får ni möjlighet så tveka inte att uppleva honom live.

karlekensteckena1606

karlekensteckena1607

karlekensteckena1608

karlekensteckena1609

karlekensteckena1610

Thomas Wikström fortsatte och tog vid i Rockin all over the world så både golv och väggar gungade i kapp. Han är en sångare som nog klarar av det mesta. Han sjunger både hårdrock och opera. Dom hårdast rockiga tonerna hade han lämnat hemma. Finstämt blev det när han bjöd på Josh Grobans ”You raise me up”. Snacka om att man fick ståpäls. En ung tjej stegade fram och började sjunga en låt vid namn Alone. Jaha det där lät ju hyfsat tänkte jag. Sedan bär det bara uppåt. Oj oj oj vilken pipa. Vilken röst tjejen hade. Det visade sig vara Linnéa Wikström dotter till tidigare nämnda Thomas.

karlekensteckena1611

karlekensteckena1612

karlekensteckena1613

karlekensteckena1614

karlekensteckena1615

karlekensteckena1616

Sedan steg en tjej fram med en varm innerlig kärleksfull värme i rösten Malin Sjöstrand Näsman. Hon sjöng en låt som Helen Sjöholm brukar sjunga ”Kära syster”. Hennes man var med och kompade. Erik heter han. Vilken fin röst Malin har. En röst man aldrig blir mätt på.

Men det bjöds inte enbart på sång och musik. Mellan artistframträdandena så berättade Åsa lite om vart pengarna går att dom verkligen gör nytta. Om en ung grabb som hade ett par glasögon som gått sönder som hans föräldrar limmat ihop för de hade inte råd att köpa honom ett par nya. Tack vare denna medmänniska och fina ängel Åsa och insamlande medel kunde de beställa tid hos optikern så han en dag fick ett par nya glasögon.

karlekensteckena1617

karlekensteckena1618

karlekensteckena1619

karlekensteckena1620

karlekensteckena1626

Åsa satte sig ner och berättade om sin egen uppväxt. Att slussas mellan barnhem och fosterfamiljer och detta att fråån vuxenvärlden få höra att man inte duger till. Detta grep tag i oss alla och vi var många i den stora publiken som satt med tårar i ögonen. Till slut ställde sig alla upp och gav Åsa stående ovationer för det arbete hon lägger ner för det svaga i samhället. De personer som en del blundar för och inte vill se. Det borde finnas fler som Åsa runt om i landet. Vad mycket bättre vår värld skulle se ut då.

Efter detta steg en tjej fram som heter Susanne Eriksson. Det var förresten tre olika Susanne med på galan. Men denna hade en fiol med sig på scenen som hon trakterar med den äran. Så himla vackert hon spelade. Hon bjöd även på en hel del skönsång. Susanne Eriksson har haft lite av en liknade uppväxt som Åsa har så dom känner varandra lite som systrar även om det inte finns några biologiska band mellan dem. En duktig och sympatisk musiker. Favoriten hon framförde på galan var Stings ”Fields of gold”. Underbart fin version.

karlekensteckena1627

karlekensteckena1628

karlekensteckena1629

Jag gillar ju inte enbart dansband. Det finns en del andra genrer som ligger mig varmt om hjärtat med. En av dessa är country. Vilken tur jag hade på galan att det fanns artister där som delade mitt tycke för denna musikstil. Dom jag pratar om är Linda och Peter Dahl. Otroligt duktiga musiker och låtmakare från Degerfors. De bjöd inte enbart på country utan även schlager och blues. Linda sjöng en låt som hon och Pekka komponerat. En melodifestivallåt ”Vindarna viskar mitt namn” som en herre med tofs på huvudet framförde i Melodifestivalen Roger Pontare. I en helt ny avskalad version sjöng Linda låten. Härlig version. Hennes mann Pekka var inte sämre han utan bjöd på många härliga country och blues låtar. Något som jag verkligen gillar. Bra jobbat.

karlekensteckena1630

karlekensteckena1631

karlekensteckena1632

Som jag skrev innan var detta inte enbart insamling till Åsa Karlströms projekt. Varje år skänker man även lite pengar till andra föreningar som jobbar för att barn skall ha det bra. I julas fick den ideella föreningen Bris en summa pengar till sin verksamhet. Som jag skrev tidigare så hade man i år bestämt att skänka en del till organisationen ”clownetterna” som ideellt roar svårt sjuka barn på sjukhus. En av dem som ingår i detta är Sussie Nordtröm som så klart var på plats och förutom att berätta om verksamheten bjöd på skönsång. En otroligt härlig och inspirerande människa.

Sist men absolut inte minst så hade Åsa ”raggat upp” ett riktigt dragplåster. Han har haft flera egna band, bland annat Hot Soup som spelade allt från Jacques Brel till Deep Purple. Han har spelat i musikaler som ”Les Miserables” på Cirkus i Stockholm, Annie på Göta Lejon, Guys and Dolls på Oscars, Här på galan bjöd han på flera storslagna sångnummer bland annat David Bowies ” Life On Mars”.

karlekensteckena1633

karlekensteckena1634

karlekensteckena1635

Som grand finale på denna fantastiska gala bjöd samtliga artister på ett Astrid Lindgren medley med anledning av den resa Åsa kommer göra i sommar. Hon ropade upp alla barnen som var där till att vara med och sjunga. Det blev en riktigt fin avslutning på en magisk kväll. Men publiken visade inga tecken på att vilja gå hem utan skanderade ”en gång till. Då klev Janne Åström fram och bjöd på en Cornelis i form av ”Turistens klagan” tillsammans med de andra i ensemblen. Ett finare avslut kunde inte galan få det värmde allas inre.

karlekensteckena1636

karlekensteckena1637

Tack till Åsa och alla andra som ställde upp och gjorde denna kväll magisk och minnesvärd.

Publicerad: 2016-05-22 23:29:53

admin