I Kärlekens tecken skänkte julglädje

30 dec

karlekens15

asasjul15-01

asasjul15-02

asasjul15-03

asasjul15-04

Åsa Karlström är verkligen Karlskogas svar på Karl-Bertil Jonsson. I våras arrangerade hon en välgörenhetskonsert för att samla in pengar till en sommarresa för barnfamiljer som inte kommer i väg på sommarsemester. Målet var att få in så mycket pengar så man kunde fylla en buss. Resultatet blev två bussar med förväntansfulla familjer som besökte Kolmården. Hon hjälper inte enbart barnfamiljer. Inför julen fixade hon julklappar och gick ut på stan och gav till dom hemlösa utan även hemlösa och andra personer som har det svårt i samhället. Åsa själv har haft en mörk uppväxt i en knarkarkvart och slussades mellan barnhem och olika fosterfamiljer. Man kan lugnt säga att hon bär runt på en tung ryggsäck.

asasjul15-05

asasjul15-06

asasjul15-07

asasjul15-08

asasjul15-09

Nu i juletider så fick hon en ide att göra en julvariant på ”I Kärlekens tecken”. Hon tog hjälp av sina låtskrivarkompisar Linda och Pekka Dahl som tillsammans skrev låten ”Det snöar i Värmland”. Det resulterade i en cd till som säljs till förmån för BRIS. Flera av de artister som medverkade på Åsas konsert i våras ställde upp och närvarade på julvarianten av ”I kärlekens tecken”. Det blev två utsålda konserter på Kupolen i Karlskoga. Kyrkan var under renovering, därav valet av lokal.

asasjul15-20

asasjul15-21

asasjul15-22

asasjul15-23

asasjul15-24

Mitt inre mitt hjärta fylls med så mycket värme då jag satt och väntade på att konserten skulle ta sin början. Jag får rysningar i kroppen och fylls med glädje och hopp. Hopp om att det trots allt finns medmänniskor som bryr sig som visar solidaritet och medmänsklighet. För mig är det en självklarhet att ställa upp att komma då Åsa kallar. En liten slant kan göra så stor skillnad i slutändan. Klockan slog halv åtta och en präst från Karlskoga församling gick upp och inledde med några tänkvärda ord. Sedan om Åsa och hennes vänner. Det blev en rejäl lång varm applåd. Efter några ord var det dags för första sånginsatsen. För den skulle en tjej vid namn Susanne Andersson svara för. Hon sjöng så varmt och innerligt och . Sen kom hennes man Peter Dahl och sjöng en country låt Åsa reste sig gång på gång och höll små tal och pratade så klokt och berörande. fylldes allas våra hjärtan med värme i Power of love. Sedan kom en äkta Degerforsare Linda Dahl och sjöng.

asasjul15-10

asasjul15-11

asasjul15-12

asasjul15-13

asasjul15-14

Sedan kom en flicka med en av de vackraste varmaste röster jag hört, Det var i våras jag hörde henne för första gången och då rörde hon mig till tårar. Susanne Ericsson är hennes namn. vilken utstrålning vilken röst hon har. Sussi Nordström var en tjej som utklädd till nunna steg fram och sjöng så taket nästan lyfte sig på Kupolen. Hon skämtade friskt med publiken. Det var en perfekt balans mellan allvar och humor under konserten.

Sedan trippade en tjej vid namn Malin Sjöstrand in och satte sig på scenkanten med en utstrålning som få. Ackompanjerad av Erik Näsman bjöd hon på vacker skönsång.

asasjul15-15

asasjul15-16

asasjul15-17

asasjul15-18

asasjul15-19

En kille som var med i våras som jag direkt fastnade för är Karlskogabon Åke Noreén sjöng och också mycket fint och var även med i kören. En kille med humorn på rätta stället.
En gång i tiden var hon dansbandssångerska i dansbandet Sandins Katarina eller Kattis. Hon sjöng med tillsammans med sin livskamrat Conny Ohlson som spelade akustik gitarr i den fina ”En stjärna lyser klart”. Under resten av konserten var Conny med lite då och då och spelade steelguitar. Ett instrument han trakterar med bravur.

asasjul15-25

asasjul15-26

asasjul15-27

asasjul15-28

asasjul15-29

Hela konserten avslutas med att hela ensemblen tillsammans bjuder på låten ”Det snöar i Värmland”. En mycket mäktig jullåt. Man känner sig varm inombords när man lämnar kupolen. I entrén fyller jag så klart i en talong för att beställa ett fysiskt exemplar av I kärlekens tecken och ”Det snöar i Värmland”.
STORT TACK till Åsa och samtliga som var med och gjorde denna fina konserten.

asasjul15-30

asasjul15-31

asasjul15-32

asasjul15-33

asasjul15-34

asasjul15-35

Publicerad: 2015-12-30 10:47:25

admin