Inget mera Bhonus som dansband

31 okt

Bhonus anno 2011

Nu meddelar västkustbandet Bhonus att man kommer lägga ner verksamheten som dansband. Bandet bildades redan 1972 och kommer nästa år 2012 att fira 40 år som dansband. Inte illa. Jag lyfter på hatten och gratulerar!

Första gången jag hörde detta fenomenala band live blev jag mycket imponerad av deras stämsång och oerhörda musikalitet. Jag vågar nog påstå att jag blev ”golvad” direkt. Det var för mig som att upptäcka något helt nytt.

Bhonus gammalt kort

Sen bandet startade har mycket hänt. Medlemmar har kommit och gått, man har släppt en hel del skivor, mött massor av fans i hela norden, avverkat flera scenkostymer och mil efter mil på vägarna. Det finns väl nog inget Folket hus eller folkpark som grabbarna inte besökt.

Nu 2012 ser läget lite annorlunda. Speltillfällen har minskat i och med att dansställen lagt ner. Man har till och med blivit tvungna att fixa civila jobb.

Bhonus skivor

Bhonus har under senare åren kombinerat dansbandsspelandet med sin show ”Fun fun fun” som bygger på låtar av Beatch boys. Under hösten har man utvecklat detta till en hel show med musik från det glada 60-talet. Detta har man gjort under namnet ”60’s Forever”

Grabbarna har nu valt att satsa vidare enbart med ”60’s Forever” och väljer då att lägga ner dansbandet Bhonus, Man väljer likt Wahlströms att avrunda på Brunnsparken Örebro. Datum är den 24 Mars. Om det blir några speciella
”hapoenings” den kvällen vet jag inte. Men håll öron och ögon öppna på Brunnsparkens och danslogens hemsida.

Bhonus 60 tals show

Bjuder er nedan på Tequila Sunrise” som danslogen.se filmat på gröna Lund

Publicerad: 2011-10-31 22:22:29

admin