Interju med Danspassion

22 sep

Dags för en ny intervju igen. Denna gång har jag pratat med Maria och Peter Siberg som ligger bakom podcasten Danspassion. De startade den för att kunna sprida glädjen på och runt dansgolven.

Hur är läget?
Läget är toppen! Skönt med sommar och semester och dessutom lite dans och massor av poddande.

Hur föddes idén med att starta en podd om dans?
Vi var på väg till SM i dans och letade efter en podd om dans, men hittade ingen som handlade om det, vi hittade bara om koreografi och sådant. Vi hade länge lyssnat på poddar och Peter hade idé att starta en annan podd, men den var Maria inte lika sugen på. När vi upptäckte att det inte fanns någon podd om dans, tänkte vi att vi passar på att fylla den luckan tillsammans. 

.När startades podden?
Poddens första avsnitt kom ut 23 juni 2018.

Varför blev det namnet Danspassion?
Passion är ett härligt ord och kan innefatta så mycket starka känslor vilket dansen gör för oss, oavsett om det är att titta på dans, prata om dans eller dansa, därför blev namnet Danspassion. 

Hur ofta kommer ni ut med nya avsnitt?
Nu under pandemin har det blivit varannan vecka, innan pandemin kom det nya avsnitt varje vecka. 

Har ni någon drömgäst till podden?
Vi har några drömgäster, men alla är drömgäster på sitt vis, det är mötet med alla dessa härliga människor med olika anknytning till dans som gör att vi tycker att det ger oss otroligt mycket att hålla på med podden. 

Vad tror ni det är som gör er podd så populär?
Just nu är det nog många som saknar dansandet, och annars är det kanske dansintresset och att lyssna till andra med samma intresse och få höra lite olika vinklar och berättelser.

Om det skulle vara någon som inte känner till er. Varför skal man lyssna på er podd?
Har man intresse för dans på ett eller annat vis tror jag att man kan hitta avsnitt som passar för just den ingång man gillar. 

Hur gör man för att lyssna på Danspassion?
Danspassion finns som filmade avsnitt på Youtubekanalen Danspassion och i poddläsare och på Spotify. 

om vi lämnar podden lite grann
Har ni något speciellt dansminne som ni vill dela med er utav?

Oj! Det finns så många härliga minnen. Både när vi varit på olika danskurser och dansevenemang. Men indansen på vårt eget bröllop minns vi ju lite extra.

Är det någon dansform som ni gillar mer än någon annan?
Vi gillar bugg och fox, och har nu även börjat med Boogie Woogie, men vi tycker att det är jättekul att titta på tiodans och andra typer av dans, men tiden att utöva det själva räcker inte riktigt till. 

Har ni några favoriter bland dansbanden eller är ni ”allätare”?
Vi är verkligen allätare, vi gillar blandningen. 

Vad är danspassion för er?
För oss är danspassion glädje, att leva i nuet och den känsla vi kan få när vi dansar, poddar, kollar på dans eller pratar dans med våra kompisar. 

Är det något mer ni vill tillägga eller berätta om?
Lyssna gärna på podden och dela gärna inlägg så att fler kan hitta podden och följa oss på sociala medier. Och gå ut och dansa så fort ni får en möjlighet. Eller dansa hemma. Funkar också helt ok tills vi kan träffas som vanligt igen. Och lyssna mycket på våra dansband så de får in lite intäkter exempelvis via Spotify.

Här kommer det lite länkar så att ni enkelt kan gå in och gilla danspassion i sociala medier

Danspassion på facebook
Hemsidan danspassion
Danspassion på youtube
Danspassion på spotify
Danspassion på Podbean
Danspassion på instagram

Publicerad: 2021-09-22 20:49:26

admin