Intervju med Patrick Blom

24 jun

Hur började ditt intresse för musik?
Mitt musik intresse började i tidig ålder för mig när jag var runt 5-6 år
Min far och mor var vid den tiden vaktmästare på en församlingsgård vilket jag då hade privilegiet att växa upp på ett sådant ställe att jag fick hänga med präster och sånt folk som jobbade med församlingen, och då hade jag lyxen att få lära mig i tidig ålder att spela på orgel. Det var så musiken fastnade när jag upptäckte att jag hade gehör att lyssna på musik och sedan spela utan noter, och så fort jag fick tillfälle att gå i kyrkans sal så flög jag direkt på orgeln och kunde sitta flera gånger så många timmar att min mor kom efter mig. Så på den vägen började jag också intressera mig
av musik och olika stilar och föll i tidigt skede för Dansbands musiken då också mina föräldrar var flitiga lyssnare av den typen av musik.

Vilka förebilder har du?
Inom musiken har jag ganska svårt att välja några förebilder, men om jag skall nämna några som betytt mycket för mig inom
dansbandsmusiken så är det ett antal jag vill nämna, så som: Thorleifs, Sten & Stanley, Mats bladhs, Thor görans, Blackjack och många fler.
Väljer jag idag några andra inspirationskällor och band så är det för mig givet att nämna: Coldplay

Första gången jag kom i kontakt med dig var genom dansbandey Scandics.
Var detta ditt första band eller har du varit med fler bamd?

Jo det stämmer, Scandics var mitt eget band jag startade 2005 och vi lade ner 2013 på grund av olika livsskeden.

Hur kom du på idén med att göra hyllningsplatta med Thorleifslåtar?
En platta med Thorleifs låtar har länge funnits i min tanke, och att få göra en hyllningsskiva med några av dom största hits dom gjort
var lämpligt under rådande pandemi tid som varit, men tyvärr under produktionen fick jag det sorgsna beskedet tidigare i år att
Thorleif ”Tolle” Torstensson lämnat jordelivet, vilket ledde till att vi bestämde då oss att kalla skivan för – En hyllning till Thorleifs som ett farväl och tack för alla fina musikaliska stunder bandet gett oss alla musiker och dansbandsfantaster. Kommer alltid minnas de fina stunder jag fått ta del av med Thorleifs och via musiken kommer alla minnen att bevaras i oändlig tid

Vilken relation har du till Thorleifs?
Via musiken och mitt eget dansband samt intresset för branchen kom jag i kontakt med Thorleif ”Tolle” vid många danser och evenemang, på
senaste tiden under produktionen hade jag även nära kontakt med Tolle personligen, och det var mycket hjärtskärande att han ej hann ta del av skivan som han såg så jätte mycket fram emot, men jag vet att han lyssnar i himmelen och jag är också stolt och glad att få föra deras era med musiken av deras låtar vidare.

Thorleifs har spelat in så Otroligt många låtar. Är det någon speciell låt som ligger dig varmast om hjärtat?
Jo det stämmer, det har varit mycket svårt för mig att välja ut vilka låtar jag skulle placera på skivan, men för att nämna några som har
gett känsla och som ligger varmast hjärtat är ju givet: Gråt inga tårar, Flyg bort min fågel och Ingen torkar längre tåren på min kind.
Men det finns ju så otroligt många att välja på i deras enorma låtskatt, så jag har nog svårt att bestämma mig för bara en om
jag skulle behöva välja.

Var du på gång framöver?
Nu just skall jag njuta av sommaren på många olika sätt samt glädjas åt att få komma ut och spela och sjunga om det tillåter så under
den tid som nu varit svår på grund av coronapandemin. Men ett projekt som är på kommande och redan inbokat är Tom Håkans Krogshow som kommer att gå av stapeln 31.07 vid Bernys i Replot, Finland Där kommer även andra artister medverka och Dansbandet Tommys kommer att kompa till alla medverkande samt till dansen. Sedan har jag också på gång en singel låt som kommer att ges ut senare i år och denna är en helt annan genre och kommer att gå på engelska.

Tack för intervjun och lycka till med sommarens spelningar och framtida projekt

Publicerad: 2021-06-24 22:14:53

admin