Ishockey med jobbet

4 feb

Färjestad - Djurgården

I torsdags var jag på ishockey med mitt jobb. Färjestad – Djurgården var det som skulle avnjutas. Vi hade blivit inbjudna av Kristinehamns Kommun Turistbyrån att få följa med. På väg i bussen till Karlstad blev vi bjuda på lite baguetter och dricka. Vi fick oss även lite information om turistnäringen och dess kommande planer.

Väl på plats i arenan bjöds vi på en match som var som en berg och dalbana. Färjestad började fint dom första 10 ministrarna men sen var hade dom inte mycket att komma med. Trötta skriskor och felpassningar. Detta utnyttjade så klart Djurgården som efter 14:07 kunde göra 0-1.

I andra perioden tågade djurgården på och gjorde 0-2 redan efter 2:31. Tungt tungt för Färjestad. Dock började dom sakta med säkert repa upp sig och kunde med sjutton sekunder kvar av andra perioden stänka in 1-2. Matchen levde upp igen.

Tredje perioden bjöd på ett mycket starkt och nytt Färjestad. Det var som att se ett helt nytt lag på isen. Man tog för sig mera och vågade pressa på. Det var därför inte oväntat att man kvitterade 12:58 genom Lubos Bartecko till 2-2 vilket blev resultatet efter tredje perioden.

I förlängningen tilldelas hemmalaget en straff som man olyckligt missar. Men trots detta så gräver man inte ner sig utan fortsätter kämpa. Och när Djurgården får en spelare utvisad passar FBK:s nye stjärna Lubos Bartecko att göra kvällens andra mål. 3-2 blev det. Underbart!!!!!

Det var med lätta steg som vi alla tog oss ut till bussen för att åka tillbaka hem till Kristinehamn.

Publicerad: 2010-02-04 22:59:41