Janders tar en timeout

28 nov

Janders meddelade i sommras att de kommer ta en timeout vid årsskiftet. Och nu är det så att så att man börjar närma sig den sista spelningen innan bandet tar en välförtjänt vila och timeout under 2019 pga att medlemmarnas civila jobb som pockar på uppmärksamheten.

Sista spelningen blir alltså nu på fredag 30/11 på Medborgarhuset uppe i Lycksele. Som ett tack till publiken kommer man att dela ut skivor gratis så långt lagret räcker.

Däremot siktar de på att komma tillbaka igen, med lite annat stuk och sättning, under 2020.

Janders jobb på Gnistan 19/12 är inställt pga personliga skäl. Oklart i skrivande stund vilka som ersätter där.

Bandet bildades 1965 i byn Karlsbäck som ligger i Bjurholm, Sverige minsta kommun. Janders är Norrlands äldsta dansband. Bjurholm ligger ca 6 mil från residensstaden Umeå
Medlemmar har kommit och gått i bandet.
I augusti 2014 så medverkade man på ett orkesterforum nere i Bergvik utanför Söderhamn som kan summeras med ordet succé! Några intensiva år följde med nya roliga ställen
Två år senare 2016 så händer saker och ting som gör att bandet tar beslutet att bara spela på trio och då framför allt uppe i norr. Förra året togs ytterligare ett “drastiskt” beslut där man först säljer sin buss men framför allt att i fortsättningen spela på duo. Dock kunde arrangörer boka oss bandet trio om behovet fanns.

Publicerad: 2018-11-28 00:14:17

admin