Jenny Saléns premiär på Upperudslogen

15 jul
Lång kö för att komma in på Upperudslogen
Lång kö för att komma in på Upperudslogen

Hade man fått byts namn på Jenny Saléns skulle Karisma vara ett bra namn på dem. För det är just vad dom har Jenny och grabbarna. Det hade blivit dags för dagen med stort D. Dagen så Upperudslogen i Molkom skulle få besök av det halländska bandet Jenny Saléns bestående av hallänningar, göteborgare och dalslänningar. En kväll som vi absolut sett fram emot sen vi fick nys om att dom skulle komma till denna vackra loge. Alltid kul när arrangörer förnyar sig och bokar in banden som inte tidigare besökt det aktuella stället.

Den leende orkestern
Den leende orkestern

Dagens temperatur visade +25 grader och solen stod högt från en klarblå himmel. Kvällen var som gjord för logdans. Idag skulle en tjejkompis Carina följa med på dansen. Alltid lika trevligt när hon följer med oss bröder. Och idag skulle hon få uppleva och höra en bra orkester så det var ett bra val. Strax innan åtta rullade vi i väg från Lusasken i den blåa volvon med destination Molkom och Upperudslogen. Ungefär kvart i nio landade vi på parkeringen där det redan var fullt av bilar. Massor av husbilar och husvagnar var det också som hade samma goda smak som oss. Antar att några av dem var på väg upp till Malungs dansbandsvecka.

Duktiga Xerxes på trummor
Duktiga Xerxes på trummor

Klockan 21.00 räknar bandets nye trummis Xerxes Andrén in till första låten och publiken strömmar till. Många är dom som vill vara med från start. Ute vid entrén är det lång kö för att komma in. Årets säsong är lite speciell. Det är sista året som Nisse Andersson står som arrangör för danserna. Han har arrangerat dans i 34 år. Då visste han nog inte att ett av sveriges populäraste dansband skulle stå på scenen idag. Inför nästa år lämnas stafettpinnen över till inte helt okända Anette Frisk Anette är ”husmor” och har hand om all förtäring som ska erbjudas gästerna. Det är allt från mackor och kakor till kaffe korv med bröd. Dessutom så lagar hon middag åt dansbanden som kommer hit och spelar. Mår en orkester bra gör dom ett bra jobb. Och jag tror det är få arrangörer som skämmer bort orkestrarna så som Anette gör.

Glada dansare på Upperudslogen
Glada dansare på Upperudslogen

Inne i danslogen är det varmt, trångt och trivsamt så som det ska vara på logdans en sommarkväll i Värmland. Jenny berättar att dom är väldigt kramiga av sig och bjuder gärna på en och annan kram under kvällens gång. Att orkestern har publikkontakt går inte att ta miste på. Det skojas lite från scenen och publiken är genast med på noterna. Jenny Saléns står fär välspelad mogen dansmusik. Det märks att dom vet vad publiken vill ha. Vid vattenkranen där man hämtar sig vatten hörs idel lovord om orkestern. Många jag pratar med denna kväll hoppas att bandet får komma tillbaka nästa år. En fågel har kvittrat i mitt öra det nog blir så. Gör man ett bra jobb och det kommer mycket folk ska det nog mycket till om arrangören inte väljer att boka dom igen.

Magnus Heiel Ekeborg med sin läckra gitarr
Magnus Heiel Ekeborg med sin läckra gitarr
Xerxes Andrén lilrar trummor som aldrig förr
Xerxes Andrén lilrar trummor som aldrig förr

Jenny Saléns har sedan en tid nya medlemmar. Bandets nya trummis heter Xerxes Andrén och gjorde sin första spelning i Åseda i mitten av juni. Bandet har även en ganska så ny gitarrist i Magnus Heiel Ekeborg. Han premiärspelade med bandet den 3 Juni då Björka loge hade säsongspremiär för sina Trivseldans på tisdagar. De nya medlemmarna har kommit in bra i orkestern och det märkets inte alls att dom nya i bandet. Hela bandet med Jenny i spetsen utstrålande massor av kärlek, karisma och spelglädje. Något som smittade av sig på publiken.
När man ser Jenny sjunga och agera på scenen så förstår man att dom förra året blev ”Årets sångerska” på guldklavegalan.

Jenny med bälgaspelet
Jenny med bälgaspelet

Det var snart dags för kvällens paus. Men innan dess var det dags för lite gammaltjo i form av både schottis och hambo till publikens förtjusning. Efter det blev det fika ute i det fria. Broder hade gjort goda smörgåsar som vi kalasade på. Det smakade gott. Lite mygg gjorde oss sällskap vid campingbordet. Men vad gjorde det? Det är ju svensk sommar konstaterade vi, även om en och annan mygga blev bragd på livet.
Efter pausen blev det åter fart i logen ända fram till 01.00 då orkester spelade upp till kvällens sista dans. Mn publiken visade inga tecken på att vilja gå hem så det var bara att haka på sig instrumenten igen och bjuda till ett extranummer. Bandets gitarrist Magnus Heiel Ekeborg visade vad han gick för och bjöd på guitarrboogie. En härlig version där Niclas spelade sax. Det blev ett drag utan dess like. Och jag tror närmare bestämt att när Nordbergs kom dit dagen efter för att spela så hördes det nog fortfarande lite guitarrboogie i väggarna.

Jenny, Niclas och Magnus
Jenny, Niclas och Magnus

Vissa kvällar är sådana man adlig vill ska ta slut. Denna var en sådan kväll. Men allt har tyvärr en ände och så även denna kväll. Efter att vi tackat orkestern och ätit en korv med dom var det så dags att åka hemåt i den ljumma sommarnatten.
Här följer lite fler bilder från kvällen.

Niclas och Magnus i speltagen
Niclas och Magnus i speltagen
Utsikt över dansgolvet
Utsikt över dansgolvet
Fullt med bilar på parkeringen
Fullt med bilar på parkeringen
Söta Jenny och Niklas
Söta Jenny och Niklas
Den leende orkestern
Den leende orkestern
Molkom
Molkom
Guldis - Jenny Saléns orkesterbuss
Guldis – Jenny Saléns orkesterbuss
Niclas med sin sax
Niclas med sin sax
Husvagnar och husbilarna är på plats
Husvagnar och husbilarna är på plats
Jenny och Jag
Jenny och Jag
Publicerad: 2014-07-15 15:17:05

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.