Jigs på konserthusspelningar med The Jackpots och 60´s Forever

1 feb

jigs-konsert
Foto: Jigs.se

Jigs dansorkester från Trollhättan startade som så många andra band med popvågen i mitten av 1960 talet med spelningar på skolskutt, pop klubbar och privata fester. Men när popens stjärna dalade tänkte grabbarna i Jigs om. 1969 tog de steget fullt ut och började spela dansmusik. Då började också sångaren John-Olov ”Jota” Thorén och han blev snabbt Jigs ansikte utåt och gav bandet en egen profil.

Bert Karlsson hörde Jigs på Club Alexander i Lidköping, han tände till och kom överens med Jigs om en skivlansering. ”Hallå du gamle Indian” gick rätt in på svensktoppen i början av 1973 och Jigs blev professionella. Det blev ett gyllene samarbete med Bert Karlsson som resulterade i över en miljon sålda skivor och 10 st guld och diamant skivor att hänga hemma på väggarna.

jigs-konsert2

Nu är det dags igen för detta klassiska band att ge sig ut på vägarna igen. Denna gång är det konserthusen som är spelplatsen.
Det blir konserter i Vara den 18 mars och Kungsbacka den 19 mars. Fyra av originalmedlemmarna har man fått med sig. John-Olov ”Jota” Thoren, Anders Engberg, Peter Dahlqvist och Tryggve Johansson.

Förutom Jigs blir det på dessa konserter uppträdande av av världens bästa ”Beach Boys Tributeband”.
De slog igenom med kraft när de spelade på Hollywood Palladium i USA. Bättre än originalet sa amerikanarna.

The Jackpots som radade upp skönstämmiga pärlor runt 1967 med låtar som Walk Like A Man, Tiny Goddess, Funny How Love Can Be, Younger Girl, See You In September, Miss Judith Lee m.fl uppträder också. Med finns originalmedlemmarna Lasse Berndtsson, Lasse Göransson och Conny Hagberg.

Publicerad: 2016-02-01 23:06:18

admin