Julaftonen till ända

25 dec

Så var dp julafton till ändå. Det blev som väntat en stillsam julafton med nära och kära. Nedan följer min julafton i bilder.

Julafton
Julafton

Dagen startades med äkta grötfrukost och skinkmacka. Tillsammans med lite skön julmusik i form av Hans Martin kunde inte julaftonen ha börjat så mycket bättre. Riktigt fin stämning om man låter bli att titta ut genom fönstret. Man får låssas att snön ligger vit på tak och mark.

Julbordet
Julbordet

Ett digert julbord blev det även i år. Mycket gottigt att ta sig för. Jag gillar det mesta på julbordet förutom sillarna. Jag har innan jul bara ätit en jultallrik så trött på julmaten var jag inte. Annars ibland kan det tendera till att bli några kulbord och då är man inte alls lika sugen på julafton.

Det är gott med julmat
Det är gott med julmat

Årets julvärd på svt var Petra Mede. Från att jag först tyckt att hon varit en larvig komiker som bara fjantat runt har hon mognat rejält. Ända sen hon ledde filmgalan har hon växt i mina ögon. Nu skötte hon hela kvällen perfekt med ytterst proffsighet och finess. Jag vill ha mer Petra Mede i tv.

Petra Mede som julvärd blev en fullträff
Petra Mede som julvärd blev en fullträff

Det är vissa program som man måste se varje julafton. Även om man kan handlingen och replikerna utan och innantill. Kalle Anka och hans vänner som dom visat år efter år. Och som dom senaste åren förstört genom klippa bort vissa scener som ansetts vara stötande för vissa. Har man visat dom i över 30 år minst kan man lika gärna visa dom 30 år till i oklippt version, Men men.. Det blir nog en riktig jul ändå trots några fånigt bortklippta sekvenser. Ha ni inget bättre för er på svt?

Kan du vissla Johanna som börjar direkt efter är ett till måste program. En härlig film med mycket kärlek, värme om omtanke. Det måste man se varje år för att se hur det går för Berra och hans kompis.

Lady & Lufsen
Lady & Lufsen

Efter att eftertexterna på Kan du vissla Johanna ebbat ut så blev det så dags för julklappsutdelning.
Det är lika knivigt varje år vad man ska köpa för klappar till familjen. Men det brukar ordna upp sig i slutändan ändå på något sätt. Bästa träffsäkra presenten tror jag att brorsan fik. Jag hade hittat en så bra bok om hans idoler Iron Maiden. Ni ser ju bara på bilden hur glad han blev för boken. Den kommer han nog lusläsa framöver.

Själv fick jag också en bok. Den handlade inte om hårdrock utan om dansstället Sandgrund i Karlstad. En riktigt fin bok. Sen blev det lite filmer och musik, kläder, presentkort och lite annat smått och gott. Tack alla för dom fina klapparna.

Så här glad blev brorsan för sin bok om Iron Maiden
Så här glad blev brorsan för sin bok om Iron Maiden

O Helga natt från Örebro har bivlit en annan fin tradition att se på. Från Stortorget i Örebro utanför Sankt Nikolai Kyrkan bygger man upp denna enorma scen och bjuder ett sparkande artistuppbåd som bjuder på julsånger. Solouppträdanden blandas med allsång. Och har man inte känt julstämning förut så gör man det nu garanterat.

O Helga natt från Örebro
O Helga natt från Örebro

Karl-Bertil Jonssons Jul är ännu ett måste på julafton. Det kan man ju inte bara missa. Tage Danielssons röst är obeskrivlig i denna berättelse.

Karl-Bertil Jonssons jul
Karl-Bertil Jonssons jul

Eftersom det inte blev en vit jul utan en grön jul förstärkte jag det lite dagen till ära genom att bära gröna byxor. Dessa otroligt coola humörjeans som jag tokälskar. Finns det några skönare jeans egentligen? Får kanske införskaffa mig ett par till på mellandagsrean.

Jag vid granen
Jag vid granen

Julaftonskvällen brukr avslutas med att vi åker några kilomter från där vi bor till Österviks Kapell där det hålls midnattsmässa. En riktigt trevligt och mysigt inslag och avslut på julaftonen. I år var det Stig Axelsson som skulle hålla i midnattsmässan. Och det blev ju sedvanligt program med, bön, nattvard, och lite annat som hör en midnattsmässa till. Det är så mysigt att besöka detta kapellet

Österviks Kapell
Österviks Kapell
Midnattsmässa i Österviks Kapell
Midnattsmässa i Österviks Kapell
Publicerad: 2013-12-25 09:29:37

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.