Julklappsshopping i Karlstad

21 dec

Ja nu kanske ni undrar över detta inlägg. Men faktum är att jag fick inte tag på allt hemmavid då vi saknar en del butiker inom vissa branscher. Så därför fick det bli en tur till Karlstad där jag samtidigt kunde uträtta lite föreningsärenden.

Jag hade räknat med att åka tåg till Karlstad vilket det också blev. Dock inte det tåget jag tänkt mig från början men det gjorde inte så mycket. Jag tänkte åka Värmlandstrafik som jag alltid brukar göra men råkade missa tåget men någon minut. Så i stället blev det att åka Tågabs X10 tåg. Detta är pendeltåg av 1980-talstyp som tidigare rullat i Stockholm och som man nu restaurerat. Läs mer här om X10 Dessa vagnar har fått både ris och ros. Men det var trevligt att åka ändå även om jag bara skulle till Karlstad.

Framme i Karlstad var det fullt ös som vanligt på folk. Att dom orkar stressa så. Överallt var det folk som småsprang på väg till något. Själv tog jag det lite piano och vandrade lugnt runt till de butiker som jag tänkt besöka. Och klapparna började fyllas på i säcken som jag så småningom blev nöjd med. Det är ju trots allt tanken som räknas. Och sen är ju samvaron och att koppla av det viktigaste på jul tycker jag.

Efter en del springade i diverse butiker var det så dags att ta tåget hem igen. Jag visste ju att det skulle gå ett tåg hem 19:26 men hade ingen tanke på att de bytt tidtabell och där med plockat bort detta tåget. Så det blev att i ilfart bege sig bort till busstationen och ta bussen hem. Det var på det berömda håret att jag hann. Även om jag gillar att åka buss tycker jag det är lite bekvämare med tåg till och från Karlstad. Det går ju lite fortare än bussen trots allt.

Publicerad: 2018-12-21 20:58:08

admin