Junix bjöd på mogendans i Storfors

9 feb
Junix
Junix

Söndagen bjöd på Junix i Storfors Folkets Hus. Hade tidigare kollat upp så det skull e passa perfekt att åka buss dit och hem. Det tog knappt 30 min till Storfors med buss. Strax efter halv fyra klev jag av bussen som stannade ett stenkast från Folkets Hus. Junix hade redat burit in alla prylar och var i färd med att koppla in dom sista sladdarna för att senare genomföra soundcheck.

Jag filmade extra mycket idag för jag skulle göra en liten egen roadmovie som ni kan se nedan i detta inlägg. Den blev rätt okay med tanke på den enkla utrustning jag filmar med. Den ger en rätt bra bild av hur kvällen i Storfors var.

Göran och PG
Göran och PG

Innan spelningen laddade vi upp med härligt kaffe i logen. Själv laddar jag med lite läsk.
Det blev lite snack om spelningar, danser och sport. Jag tog en runda ut på parkeringen som började bli väldigt välfylld med bilar. Allti lika kul att se mycket folk på danser.

Klockan 17.00 drar man så i gång dansen och Conny räknar in till två lugna foxlåtar. De första låtarna blir ”Livet det har varit gott mot mig” som följs av ”Tiden den går”. Det dröjer inte länge förens dansgolvet är välfyllt av glada dansare. Man blandar foxtrott och bugg med en och annan gammaldans,

junixstorf130203

Junix är ett band från Eskilstuna som bildades 1986. Innan dess spelade man under namnet Juni71. Man har medverkat i en rad olika radio och tv-program. Spelställena i Sverige är folkets hus och parker, dansrestauranger och diverse kryssningsbåtar. Junix spelar traditionell härlig mogendans. Det är en stor njutning för örat att höra grabbarna spela. Jag uppmärksammade flera ”nya” låtar som man repat in. Härligt att höra.

Junix med arrangören fikar
Junix med arrangören fikar

I pausen så spisade vi på goda mackor som arrangören bjöd på. Själv tog jag en smarrig baguette från Statoil som jag köpte innan jag for från Kristinehamn. De trevliga arrangörerna Sven och Kerstin tittar in i logen för en fika. Dom är liksom orkestern mycket nöjda med publiktillströmningen denna söndag.

Jag stannade kvar efter dansen slut för att föreviga bandet på bild till min blogg och danslogen så klart. Dansbilder från kvällen finns publicerade i danslogens stora bildarkiv. Efter detta var det så dags för bandet att rigga ner alla instrument för att sedan rulla hemåt får nya äventyr.

Gunnar och Conny
Gunnar och Conny

Publicerad: 2013-02-09 17:43:04

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.