Junix bjöd på sköna låtar i Degerforsparken

5 jul

Junix i Degerforsparken är alltid ett säkert kort. Så blev det även denna kväll. Junixgrabbarna lyste i kapp med solen denna afton medans publiken strömmade till den fina folkpark som finns i Degerfors. Gunnar, Kjell och Sven utgör som vanligt den musikaliska trion i bandet. När jag äntrade dansgolvet så funderade jag på om de fått en ny medlem i bandet. Men nej, det var bara Sven som odlat lite skägg och skaffat hatt. Snyggt! Det kär dig Sven. ”Om du vågar och vill” följt av ”Tiden den går” fick inleda danskvällen. Det är så härligt att se hur snabbt dansbanan fylls med glada dansare. lite bättre fart i nästa dans. ”En dag i sänder” och ”Tänk att få leva” så var då danskvällen i gång.

Junix avmarkerar att nästa dans blir en tango. ”Min älskling” av Evert Tube och ”Det var på Capri vi mötte varandra med svensk text av Sven-Olof Sandberg. Här i Degerfors är det variation på danskvällarna. Det bjuds inte bara på foxtrot och bugg. Här får man även dansa, schottis, hambo, vals, pariserpolka om man så önskar. All enligt publikens önskan. Jag tänker att det måste vara trevligt som musiker att inte enbart växla mellan foxtrot och bugg hela kvällen.

Dags för lite instrumentalt. Sven Malmberg hänger på sig saxen och bjuder på ”Kärleksbrev i sanden”. Det märks på att applåderna efter åt att detta gillade publiken. Det nästan så det borde vara lag på saxofon i ett mogendansband. Eller i alla fall blås i någon form. ”En kväll med dig” och ”Vill du bli min”. Lite snabbare tongångar som sig bör efter en något stillsammare dans. Publiken och orkester verkar trivas som fisken i vattnet denna kväll. Mycket applåder och glada leenden på golvet. Precis som det skall vara.

I pausen blev det gofika i serveringen. Goda smörgåsar och hembakat kaffebröd. Det är ett strålande väder så de flesta väljer att sitta ute i den gröna och fika. Samtalar med flera dansare som berömmer mig för fina dansbilder. Jag tycker det bara är kul att kunna sprida budskapet om hur trevligt det är att vara ute och dansa. Sen att arrangörer och banden uppskattar det jag gör är bara ett plus och ett fint kvitto på att man skall fortsätta med det man gör. Kan det man gör hjälpa till att fler hittar ut till dansbanorna är det ju bara bonus.

Tillbaka till dansbanan när Junix åter står på scenen. De har lånat Matz Bladhs svängiga ”Himlen tur och retur” av Tomas G:son. De flesta svänger loss i en lite snabbare foxtrot i ytterkanten medans medans de som buggar håller sig lite mer i mitten. Dags för en helt egenskriven låt av Gunnar Renvall. En fin låt som heter ”Sandra” som de spelat in på vinylsingel. Och kan ni tänka er att denna har jag i min samling.

Tyvärr är det ju så att allt trevligt har ett slut och det var så dags för Junix att stämma upp i kvällens sista dans. När de sista tonerna ebbat ut var det mycket applåder. En härlig uppskattning efter en mycket trevlig kväll. Det blev lite sedvanligt snack med bandet innan det var dags att fara hem och göra klart bilderna för danslogen. Alltid lika trevligt att se hur många av bilderna man tagit som får följa med upp på danslogen. Tack samtliga inblandade som gjort kvällen till vad den blev.

Publicerad: 2022-07-05 23:22:50

admin